06 augustus 2011

Kindergeluid

Achter mijn flat is een basisschool, met speelplein. Wanneer ik op m'n balkon zit, geniet ik altijd van het geluid van spelende kinderen; ik mis dat ook een beetje tijdens de schoolvakanties. Mijn ergernis aan kabaal van de school beperkt zich tot het Sinterklaasfeest en het afscheidsfeest en dan zeker niet vanwege het geluid van de kinderen maar vanwege het kabaal van de tegenwoordig onvermijdelijke geluidsversterking met geschreeuw en lullige muziek. De kinderen worden ontmoedigd om zelf Sinterklaasliedjes te zingen door de herrie van de geluidsversterking. Waardeloos; en dan zo'n "speaker" die z'n bek niet kan houden ondanks dat ie niets te melden heeft. Ik erger me er wild aan en vooral voor de kinderen die zo afgestompt raken als ieder initiatief hen ontnomen wordt. Laat ze zelf maar zingen en spelen.
In Vlaanderen heeft iemand geklaagd over het kindergeluid en het voor elkaar gekregen dat een kinderdagverblijf niet in het weekend open mag zijn. Daar is nu zelfs wetgeving voor in de maak.

1 opmerking:

Ourse zei

Hoi ouwe,
Nou ik ben het niet helemaal met je eens hoor.
Ook ik kan genieten van het spelen van mijn buurkinderen.
Maar ik heb ook enkele jaren naast een kinderdagverblijf gewoond waar, op mooie dagen, een constante stroom gegil, gejank en lullige liedjes en gepiep van begeleiders tussen de flats omhoog ging. Gek werden we er vaak van. Kinder- en begeleidergegil kan wel degelijk geluidsoverlast geven!