18 augustus 2011

Kroketten

Hier bij mij in de buurt had ik onlangs eitjes gekocht en wat groentes. Van degene die dat had geproduceerd in haar moestuin kreeg ik een heerlijk geurig boeketje kruiden. In mijn vriezer lagen nog twee schenkels die ik van Angelina van boerderij Boom en Bosch had gekregen (de familie houdt niet van schenkelvlees?!); samen met het boeketje heb ik daarvan een heerlijke bouillon getrokken; 48 uur net tegen de kook aan.
Lang geleden had ik eens zelf kroketten gemaakt; een ingewikkeld proces. Maar indachtig mijn tante Emmy, die onlangs op 98-jarige leeftijd is overleden en verreweg de beste kookster was in de familie, heb ik het aangedurfd; zij kon weergaloos lekkere kroketten maken. Kon ik toch nergens een recept vinden. Dat je een zeer stevige ragout moest maken is toch onvoldoende insteek, dus .... natuurlijk, Internet. En ja hoor, daar vond ik een recept, althans de verhoudingen tussen bloem, boter, bouillon en vlees. De dikke ragout staat sinds gisteren af te koelen in mijn koelkast. Ik ga nog een kookthermometer halen bij Blokker om precies op 180 graden te kunnen bakken en bij AH platte peterselie voor de finesses.
Dan vandaag maar eens proberen hoe het draaien van de kroketten verder gaat en maar hopen dat ze niet barsten bij het bakken want dan kun je alles weggooien. De trouwe lezers van dit Blog zal ik op de hoogte houden van het resultaat!

Geen opmerkingen: