21 november 2022

Wat een verschil

Besneeuwd bos onderweg

Toen Roos gisteren midden in de nacht thuis kwam vertelde ze dat ze op weg naar huis door een lichte sneeuwbui had gereden vanaf het station. En inderdaad lag er een beetje sneeuw toen ik vanmorgen opweg ging naar het station Wijhe voor een wandeling van Dalfsen naar de Vennerij en weer terug. Maar in de trein gezeten zag ik dat het landschap er gewoon echt winters uitzag, ik hoorde zelfs dat er geschaatst zou zijn op natuurijs. Niet te geloven met een week geleden toen het buiten aanvoelde of het lente was met een graadje of 18. 
Maar nu liep ik lekker door de kou ofschoon de dooi zich licht manifesteerde met druppelende bomen en vallende stukjes ijs uit de bomen. Maar de sneeuw op de velden en in de bomen gaven het geheel een fraai winters aspect. Een eikenboom nog niet helemaal kaal maar wel met een flard van sneeuw op de takken deed mij sterk aan Barend Cornelis Koekkoek denken met zijn fraaie eiken in de winter.
Mijn plan was om in ieder geval eieren in te slaan bij de Vennerij en mocht er boerenkool zijn dan ook deze heerlijke wintergroente uit de moestuin aldaar. En na 5 kilometer kwam ik bij dat leuke plekje en er stonden zat eieren op me te wachten. Maar eerst een bammetje want het was al over twaalven. Toen 32 eieren, een bos prei en een zoete aardappel ingeslagen en afgerekend. De rugzak was een stuk zwaarder maar ik legde de terugweg naar Dalfsen zonder moeite af. En met de trein en de e-reader was ik snel weer op de flat.

Geen opmerkingen: