05 november 2022

Onderschatting van m'n loopvermogen

 

Prachtig pad met herfstbladeren

Dankzij de oorhygiënische behandeling van gisteren in de huisartsenpraktijk heb ik mijn ouwe energie niveau weer aardig bereikt dus ook vandaag weer aan de wandel. Daar had ik de laatste weken eigenlijk de puf niet meer voor en nu weer wel gelukkig. Was ik eerst van plan geweest om dan maar weer naar Zuid Limburg te gaan bedacht ik mij dat ik ook wel een 12 km wandeling hier in de buurt kon maken en wel van Hilversum Mediapark naar Baarn. De weersverwachting was best goed, wèl besloot ik om van west naar Oost te gaan wandelen vanwege de wind, dus beginnen in Hilversum. 
Dat blijft ook een fijne afwisselende wandeling; je hebt er dan wel geen heuvels als in Limburg maar het is lekker dichtbij en de uitzichten zijn best aardig en zeker nu in de herfst zijn de bossen en de wandelwegen bedekt met bladeren bijzonder om te zien.
Ik probeerde ook vandaag om met behulp van Komoot en de reisplanner zodanig af te stemmen dat ik de trein in Baarn precies zou halen. Maar dat liep vandaag helaas mis. Op ongeveer een uur afstand van Baarn moest ik echt zeker 4,8 km/hr lopen om de trein te halen. Ik probeerde tevergeefs wat af te snijden en verloor daar dus tijd mee en besloot dan ook maar m'n bammetje op een boomstam zittend naar binnen te slokken. Maar toen ik weer op weg ging bleek dat ik die trein werkelijk op enkele minuten zou missen. Had ik de afsnijding niet uitgeprobeerd laat staan het boterhammetje opgegeten dan had ik die trein makkelijk gehaald en in de trein kun je uitstekend zittend eten is mijn uitgebreide ervaring.
Maar ook nu niet getreurd hoor, de nieuwe maatregelen van NS hebben de dienstregeling van Baarn naar Utrecht gehalveerd in het weekend naar 1 keer per uur dus had ik een uur moeten wachten op de volgende terwijl dat "vroegig" slechts een half uur was. Maar door de trein in Baarn te nemen naar Amersfoort en daar op de stoptrein naar Bilthoven kostte het me geen uur, maar slechts 45 minuten. NS is zo slecht nog niet hoor zoals ik nu velen hoor zeiken. Ik ben dik en dik tevreden met de dienstverlening.

Geen opmerkingen: