11 november 2022

Onrustige darmen

We hoefden vanmorgen eigenlijk niet zo vroeg op pad te gaan. We gaan weer een weekend bridgen met Dekker Bridge in Valkenburg bij hotel Schaepkens van St Fyth. Was maar goed ook want Roos' ongedarmte was flink van slag door het scherpe en vezelrijke mengsel dat ik haar gisteravond had voorgezet. "Geen haast hoor", moedigde ik haar aan om toch vooral met zo rustig mogelijk darmstelsel op weg te gaan. En uiteindelijk na een flinke aanslag op de WC rol gingen we op weg; ze heeft gelukkig verder geen last gehad. Ik train mijn darmstelsel kennelijk wel erg grondig met eeuwig en altijd dat vezelrijke mengsel dat ik vrijwel dagelijks tot mij neem want ik heb nooit ergens last van. Juist zo'n vezelrijk en liefst scherp mengsel doet mij goed. Nou ja, beetje matigen als mijn Roosje komt eten. Ze was gisteravond onverwacht komen eten en daarom had ik het een en ander moeten ontdooien en daar zathet hem in. 
Dus op weg met de bus naar Utecht en door naar Maastricht. Daar namen we de bus naar Mechelen. Deze keer had ik een 13 km track geconstrueerd van Mechelen naar Valkenburg. En hoewel ik daar niet zo handig mee ben als Roos was het al met al een aardige wandeling met stukken die we niet eerder hadden gelopen. Helaas hebben we geen foto's gemaakt.
We waren pas om half vijf in het hotel en moesten al snel naar de kennismakingsbijeenkomst voor het bridgen. Daar bleek dat de wedstrijdleider, c.q. organisator Wilma een oude bekende van ons was met haar partner Rinus. Leuk om hen weer te ontmoeten. Zouden ook leuke bridgeavonden worden. Het gezelschap bestond uit twee groepen uit resp. België en Drenthe en nog enkele losse paren zoals Roos en ik.  om zes uur lekker aan tafel en als vanouds zitten bunkeren, onverstandig, maar ach, flink wandelen maar weer.
We werden 4e en hadden ontzettend lekker zitten spelen.  

Geen opmerkingen: