24 november 2022

Etudes van Chopin op het station

 

Je ziet nog net de kruin van de pianist

Roos had voorgesteld om vandaag samen aan de wandel te gaan van station Amersfoort naar Station Soest Zuid. Ik had het zo uitgezocht dat ik er eerder zou zijn dan zij en zo moest ik 20 minuten wachten totdat haar trein zou arriveren. Het was behoorlijk fris dus bleef ik boven zitten en hoorde tot mijn verrassing prachtige pianomuziek, zo te horen Beethoven en even later zelfs een van die razend moeilijke études van Chopin. Was vast een student van het conservatorium die lekker zat te oefenen of gewoon voor z'n lol te spelen. Dat niveau heb ik nooit bereikt, was een groot genoegen om al wachtend op Roos te zitten luisteren. Hij ging maar door. Toen de tijd van aankomst van Roos was gekomen ben ik even naar hem toe gelopen om te bedanken; hij deed het ook gewoon omdat hij nog op zijn trein moest wachten zo vertelde hij.
Roos was gearriveerd met een andere trein dan ik had verwacht dus was het even verwarrend voor we elkaar hadden gevonden maar toen gingen we dan ook lekker los. Het wordt misschien vervelend dat ik het telkens herhaal, maar toch kan ik het niet laten om te melden dat ze er opnieuw in geslaagd was om een verrassende track te produceren op een traject dat ik al minstens 10 keer heb gelopen.
Gisteravond had ik al erwtensoep gemaakt en die smaakte zelfs direct al goed dus dat was nu de volgende dag verzekerd. Roos vond het heerlijk. Als voorafje had ik garnalen van de Hanos en als toetje kwark van boer Dirk met zelfgemaakte jam.  

Geen opmerkingen: