25 november 2022

Prélude sur le nom de Rosasharn

 Eigenlijk feitelijk was Roos primair gisteren gekomen omdat ze vandaag in Utrecht moest zijn; ze zou een ontmoeting hebben met de jonge, maar zeer succesvolle componist Jan Peter de Graaf die zij inmiddels goed kent onder andere door de lessen compositie die zij van hem heeft mogen ontvangen. Overigens was de afspraak pas in de loop van de middag, dus ging ze eerst nog even naar de markt en naar "de Koopman" om wat inkopen te doen. Ondertussen vermaakte ik me wel in de keuken en ook met snoepen van al dat lekkers dat ik woensdag bij de Hanos had ingeslagen. Inmiddels had ik ook het stukje gerookte zalm open gemaakt. De Münster kaas was ook reeds uitgepakt en geproefd. Is toch wel een culinair paradijs die groothandel voor de horeca.
Eind van de middag kwam Roos weer naar de flat met de beloofde compositie van enkele maten op de letters van haar naam. Ze hadden uitgebreid met elkaar overlegd; deed me plezier daar over te horen.
De volgende dag heeft ze de compositie "ingeklopt" in haar componeer programma zodat het ook te beluisteren was; klonk heel fraai en zou volgens mij heel goed inpasbaar zijn in een groter geheeld. Thematisch zeer rijp en dat in enkele maten. Knap!

Geen opmerkingen: