31 oktober 2022

Vanavond visite

 De onderburen gaan verhuizen en komen vanavond afscheid nemen. Daarom wil ik de flat opruimen en alles aan kant maken. En dat heb ik gedaan; afwassen, was opruimen, de kamer helemaal aan kant en rommel opruimen. Daarbij kwam ik nog een bloemenvaas van de buurvrouw tegen die zij, gevuld met een bosje bloemen op 4 oktober voor Roos had gebracht tijdens de koffie. En opnieuw nodigde ik haar uit om koffie te komen drinken. We spraken over aspecten van het ouder worden, over het in je eentje wonen ook met een relatie op afstand, aan de betrekkelijkheid van het leven als je oud wordt en ook gewoon over het afscheid van onze onderburen. Ze komen vanavond eerst bij haar en daarna bij mij.
Gisteravond had ik voor de gelegenheid een rozijnen-notenbrood gebakken. Ik wil gewoon wat doen bij zo'n afscheid; ik vond hen erg prettige buren. Hun twee dochtertjes van resp.  7 en 1 jaar oud komen ook. Voor de oudste, Ronika wilde ik het boek "de wortelkindertjes" kopen en na iets voorgelezen te hebben aan haar meegeven. Maar helaas was dat in herdruk en heden niet verkrijgbaar. Maar ik heb een mini exemplaar en daaruit heb ik inderdaad een halve bladzijde voorgelezen en beloofd dat ik het grote exemplaar een keer bij een bezoek aan hun nieuwe huis zal geven; tot zo lang mag ze dat kleine exemplaar meenemen. Ze bleek inmiddels zelf al te kunnen lezen en inderdaad ging ze door het verhaaltje van de wortelkindertjes die in het voorjaar onder de grond de voorbereidingen voor de lente verrichten. Leuk boekje dat ik tot vervelens toe heb voorgelezen aan mijn viertal.
We gingen rond de tafel zitten en ik sneed het rozijnenbrood aan; ging er voortreffelijk in, ook bij de eenjarige die inmiddels niet meer verlegen is voor mij en me vriendelijk toelacht. Voor Ronika had ik uitgeperst sinaasappelsap, maar dat lustte Sophie ook wel en liet dat luid en duidelijk merken. Heerlijk dat kleine grut. Met enige gevoelens van spijt gingen we uit elkaar na natuurlijk wel onze 06 nummers te hebben uitgewisseld.

Geen opmerkingen: