10 oktober 2022

Aan de wandel met Dick

 

Vriend Dick met fototoestel

Afgelopen zaterdag tijdens het concert van Roos heb ik in de pauze met Dick afgesproken dat we weer eens samen zouden gaan wandelen in Limburg. En de daad bij het woord voegend had ik hem gisteravond al gevraagd om zijn WhatsApp in de gaten te houden omdat we samen aan de wandel konden. We zouden een wandeling gaan doen te beginnen en te eindigen in Slenaken en dan moet er niks mis gaan zonder dat de ander dat weet, dus WhatsApp open. 
Om kwart voor zes kon ik Dick melden dat het wat mij in ieder geval door zou gaan en dat ik op weg ging. Het liep allemaal gesmeerd dus de WhatsApp was wat overbodig, wèl meldde Dick mij iets over lijn 350. Mijn bus had enige vertraging, maar dat mocht de pret niet drukken dus al snel waren we onderweg in prachtig weer in de bossen en het landbouwgebied rond Slenaken, een gebied waar ik de afgelopen tijd al dikwijls ben geweest; het ligt ook wel in het mooiste deel van Zuid Limburg.
De route ging voor een groot deel door België hetgeen ik merkte door de SMSjes die de PTT me stuurde vanwege de smartphone. Was weer ouderwets genoeglijk met m'n oude vriend zo in Limburg, daar zijn we zeker dertig jaar geleden al mee begonnen; Dick is zelfs in Limburg gaan wonen.
Dick maakte een uitgebreid fotorelaas voor zijn Komoot vrienden; hij heeft een hele wandelgroep die georganiseerd is rond Komoot; het is een flexibele app die je voor van alles rond het wandelen of fietsen kunt inzetten. Ik loop er heel graag mee, maar je kunt er ook routes mee uitwisselen, afspraken maken om met een groep een bepaalde route te gaan wandelen en vast nog veel meer. Ik sjok altijd graag met Truus als mijn pratende gids van Komoot.
Onderweg wat appeltjes gescoord die daar in Limburg gewoon in het gras liggen te wachten op een voorbijganger. En weer op onze onderscheiden bushaltes afscheid genomen. Toen de bus van Dick langsreed heb ik hem nog toegezwaaid zoals we hadden afgesproken. Ik tufte weer met bus en trein terug naar het Biltse.

Geen opmerkingen: