24 oktober 2022

Precies op tijd

 

Echt in het buitenland

En ook vanmorgen was ik weer zonder wekker op tijd wakker voor m'n wekelijkse wandeling in Zuid Limburg. De wandeling van Eijsden naar Slenaken stond al een tijdje bovenaan m'n bucketlist. Deze keer liep het allemaal als een fluitje zodat ik om 9.00 uur aan de wandeling begon op station Eijsden. dat station waar ooit in 1918 keizer Wilhelm II stond te wachten op toestemming om in NL asiel aan te vragen. Moet ik toch altijd even bij stilstaan op dit stationnetje van niks; heeft niet eens een kraan om je waterflesje bij te vullen. Vroeger gingen Roos en ik hier wel bij het Chinese restaurant nassen voordat we terug gingen naar Utrecht.
Het eerste stuk was overbekende koek maar daarna stukken die ik niet vaak heb gelopen, waaronder dat prachtige diep gelegen pad bij de grens. De wandeling loopt voor een fors deel door Belgisch gebied dus het was zelfs een beetje buitenland deze keer. Overigens ga ik naar Zuid Limburg juist voor dat buitenland gevoel; die heuvels zijn toch wel behoorlijk specifiek voor dit gebied en doen denken aan gebieden die ik in vroeger tijden in buitenlandse dreven heb belopen. Onverharde paden, rust en de heuvels, de natuur met dassen holen en de holle wegen, de boomgaarden en dan nu in herfsttooi; was weer een dag genieten. Komoot wees mij middels de spraak app de weg; ik noem haar altijd Truus en bedank haar ook regelmatig voor de mooie route die ze me wijst. "Ga hier rechtsaf! ". zegt ze dan dwingend terwijl ik geen weg zie, maar bij beter kijken is er altijd een paadje van niks, dat Komoot dan dicteert; vind ik een geweldige aanvulling van dit programma.

Ook dat je kunt zien hoeveel je al hebt gelopen en hoeveel je nog moet lopen gezien de lengte van de track. En dan het onvolprezen internet waarop je precies kunt zien hoe laat je de bus kunt halen. Die combinatie heb ik deze keer heel nauwkeurig toegepast. Om juist op tijd de bus in Slenaken te halen moest ik een halte of twee eerder eindigen en dat was uitgesproken mazzel want wat 9292.nl kennelijk niet wist, was dat de halte in Slenaken deze dag was komen te vervallen. Op de halte bij het bruggetje over de Gulp had ik willen instappen maar toen zag ik de bus naar Maastricht op een zijweg staan wachten. Ik kon dus direct instappen en vernam van de chauffeur dat de halte in Slenaken was vervallen deze dag. Daardoor was ik lekker vroeg weer thuis. Veel puf had ik niet meer dus heb ik het makkelijk aan gedaan met eten; beetje grazen en op tijd naar bed; ik was uitgevloerd; heb deze week wel erg veel van mezelf gevergd. Morgen weer bijtijds op voor de tandarts.



 

1 opmerking:

biltburg zei

Vier jaar geleden werd op station Eijsden de opera De Grens van de toen 26 jarige Jan-Peter de Graaff gespeeld, inderdaad over de komst van de vluchteling keizer Wilhelm. https://www.youtube.com/watch?v=m8zmoHq4rrg&ab_channel=Jan-PeterdeGraaff