04 oktober 2022

Roos is jarig

 

Roos met de verjaardagsrozen

De dag was nog maar nauwelijks begonnen, om 00.10 werden we tegelijk wakker voor een pitstop. Het was dus 4 oktober en dus was Roos feitelijk jarig op dat moment, Desalniettemin heb ik mij ingehouden en haar niet middenin de nacht gefeliciteerd. Uit ervaring weet ik dat zij dan moeilijk weer in slaap valt; ze moet haar slaap niet actief onderbreken met praten wil het goed gaan.
Ze had een heel programma voor deze dag, eerst vroeg naar de tandarts in Amsterdam en dan even terug naar de flat om in de loop van de middag naar zoon Tycho te gaan en aansluitend naar Driebergen voor de generale repetitie voor zaterdag; de twee zangers en de pianist gaan dan zonder onderbreking alle liederen die zaterdag ten gehore gebracht zullen worden uitvoeren. 
In die tussentijd ging ik rozen kopen om haar verjaardag luister bij te zetten en nog wat boodschappen op de markt en bij de zuivelboerderij. Toen ze weer op de flat kwam hebben we koffie gedronken met een puntje zelf gebakken appeltaart en heeft ze mijn cadeau uitgepakt, de partituur van "le Sacre du printemps" van Igor Stravinsky die wil ze gebruiken om inspiratie op te doen als ze aan het componeren is.
Merkwaardige verjaardag voor haar want al snel moest ze weer weg om pas laat en bijzonder enthousiast weer thuis te komen; de generale repetitie was helemaal naar wens gegaan. Nog een paar verbeteringen en op naar zaterdag, de grote dag!

Geen opmerkingen: