16 oktober 2022

Verlaat op kraamvisite

 

Marijn bij mij op schoot

Inmiddels is Marijn bijna drie weken oud, maar vandaag was er een gaatje in de agenda van de kraamouders zodat wij welkom waren. Neemt niet weg dat we al veel eerder hadden gewild maar toen waren er andere prioriteiten qua bezoekers. Maar vanmorgen was het dus zo ver en keken wij na het ontbijt hoe we het beste met het OV naar de bestemming konden reizen. Dat bleek met de bekende bus met vertrek om 10.46 vanaf onze standaard bushalte en aankomst anderhalf uur later. Dat klopte precies zij het dat we er met een omweg uiteindelijk naartoe liepen. We werden begroet door vader Peter en zoon Joris; die laatste keek wat onwennig naar die opa en oma die hij wel heel weinig frequent te zien krijgt kennelijk. Hij had duidelijk andere opa en oma verwacht hij heeft tenslotte drie stel grootouders. Het ijs was weer snel gebroken en daar kwam ook moeder Jessica de trap afgelopen met de boreling in de armen. Nog een heel kleine baby met van die roze wangetjes; lief gezicht. Even later hadden wij de eer om de kleine Marijn op de arm te mogen houden; voelde weer heel vertrouwd zo'n warm kleintje tegen je aan. Toen hij begon te schreeuwen legde ik hem tegen me aan en klopte heel zachtjes op z; n rugje, daar werd hij snel tevreden en rustig van. Daarna mocht Roos hem weer op de arm nemen. Uiteindelijk nam moeder Jessica hem over en werd hij volkomen tevreden gesteld met het lekkerste dat zo'n pasgeboren kindje moet hebben om groot te groeien; zo'n ontzettend lief gezicht zo'n moeder met kind beeld.
Marijn bij Roos op schoot

Ach en verder keutelden we wat aan; beetje kletsen, foto's van de geboorte bekijkend op de TV, plaatjesboekje met Joris doornemen en een boterham voor de trek.
Uiteindelijk was het weer tijd om te gaan, een kraambezoek moet ook niet te lang duren voor moeder en kind. Nu gingen we met de trein vanaf Dordrecht terug en namen in Utrecht CS afscheid van elkaar. 
In de stoptrein naar Bilthoven ontmoette ik voormalig buurman Sjoerd met zijn zoontje Inyan van 18 maanden, dus opnieuw een kleintje dat overigens rap in slaap viel terwijl Sjoerd en ik een flinke wandeling maakten door het Houdringebos. We trokken de wagen samen door de zandpaden en over boomwortels en spraken ondertussen over van alles zoals het DNA onderzoek van Sjoerd, het klimaatprobleem en de chaos op bestuurlijk nivo en de aanzwellende anarchie binnen de NLse bevolking. Toen we de hele politieke situatie hadden doorgenomen namen we afscheid. Bij de flat aangekomen kwamen daar tegelijk Hugo en Marjorie ook aan voor de douche en een kop thee. Ik had grote trek en slobberde eerst maar twee koppen gulyas naar binnen. Merkwaardig genoeg voelde ik een behoorlijke vermoeidheid terwijl ik feitelijk niets had uitgevoerd vandaag: ouderdom!
Tot slot jam gemaakt, brood gesmeerd voor morgen om eventueel direct naar Zuid Limburg te kunnen vertrekken als ik op tijd wakker word.

Geen opmerkingen: