13 oktober 2022

Rondje Eilandspolder

 

En toen waren we klaar
Het viel me niet mee om vanmorgen weer zo vroeg actief te worden; de Eilandspolder wachtte en ik had geen enkel excuus om aan de oproep geen gehoor te geven. Hoopvol voelde ik nog of er sprake was van regen want als dat het geval zou zijn is het onverstandig om naar het station te fietsen vanwege het toch al niet beste zicht in het donker dat in dat geval ook nog eens wordt gehinderd door spetters op de bril. KNMI voorspelde wel wat kleine regenbuitjes maar toch vooral miezer en dat zou het ook worden.
Dus weer vroeg uit de veren, boterhammetje met jam en kwark en de rugzak ingepakt. 
Aangekomen in Amsterdam merkte ik dat het daar toch wel degelijk flink regende en geregend had. In Edam stonden Ab en Dick me al op te wachten. We pikten Ben nog op in Purmerend en waren keurig om 8.30 uur bij de werkschuur. We waren nog nauwelijks binnen of de anderen kwamen ook aangetuft dus al snel waren we compleet en zaten we aan de koffie. Intussen begon het ook hier te regenen en omineuze beelden op weeronline lieten dreigende bewolking zien. "Dat heb ik weer", dacht ik want zo'n regenbui is voor mij echt vreselijk; je zit na afloop nat en koud in de trein en bent nog iets van twee uur onderweg voordat je thuis bent. Maar het zou allemaal heel erg meevallen, precies zoals KNMI had voorspeld af en toe een miezerig buitje. 
Ik had mij voorgenomen om deze keer een hele opname van de rietruimdag op te nemen in Komoot, dus de vaarroute en de eilandjes waarop we gewerkt hadden met foto's.
Uiteindelijk hebben we iets van vier eilanden geruimd en heb ik heerlijk gewerkt, de plastic regenjas kon gewoon uit blijven. Na afloop kon ik weer meerijden tot station Zaandam en daar snel door naar huis. Met een rooie kop van de hele dag buiten zijn geweest nog lekker uitgebreid gekookt met een karbonade van de boerderij van gisteren.

Geen opmerkingen: