06 oktober 2022

Mooi weer, dus naar Limburg

 

Hugo repareert mijn app

Ik kon maar slecht slapen vannacht; na een eerste vaste slaap werd ik wakker voor een pitstop en kon daarna de slaap maar niet vatten. Dat komt door de spanning voor het recital van aanstaande zaterdag. Voor vandaag heb ik ter afleiding dan ook maar besloten om weer een dagje in Limburg te gaan wandelen; het is zo'n heerlijk landschap met z'n heuvels en onverharde paden door bossen en landbouw gebieden met hier een daar een klein dorpje; daar kan ik lekker dromen tijdens het wandelen. Maar het slapen was deze nacht een probleem; uiteindelijk viel ik tegen half vijf in slaap en schrok me rot toen om 5 uur de wekker ging. Dan moet je ook direct op de rand van het bed gaan zitten om te voorkomen dat het "nog een paar minuten" zich niet meer verdraagt met het "Dalvrij abonnement" bij NS. Dus half verdoofd opgestaan, wassen en scheren en aankleden. Uiteindelijk was ik om half zes klaar en kon ik rustig aan vertrekken denken. Het was merkwaardig genoeg helemaal niet koud.
De reis liep soepel en het OV werkt dan als een uurwerk. Om 9.15 de bus naar Gronsveld en de wandeling van de vorige keer weer opgezet in Komoot tot halverwege en daar richting Schin op Geul ingesteld; werkelijk een uitkomst die Komoot app; hij vindt de mooiste wandelpaden, altijd onverwachte kleine weggetjes die ja anders voorbij zou lopen. Zelfs bij Schin zelf waar ik al tientallen keren ben geweest vond Komoot een klein paadje langs een piepklein stromend watertje dat richting Geul en station liep. Daar nam ik de trein naar Maastricht en zonder vertraging kwam ik in Utrecht en de Bilt waar mijn trouwe fietsje stond te wachten. Ik ging nog even bij de visboer een harinkie scoren en bij Albert Heijn een liter melk halen. Ik was nog maar net thuis of daar kwam Roos, beladen met alle spullen die ze verder nog nodig had voor het recital; het gaat nu echt gebeuren!
's-Avonds kwamen Hugo en Marjorie nog langs om te douchen; hun badkamer is al enkele weken in de verbouwing en komen ze om de dag hier douchen. Hugo probeerde ook een niet meer functionerende app voor mij aan de gang te krijgen.

Geen opmerkingen: