29 oktober 2022

Alleen maar naar de boer

De puf komt nog niet erg terug in m'n donder; ik stelde Roos voor dat zij vandaag terug naar Wijhe zou gaan en dat ik gewoon voorlopig nog rustig aan zou doen. Aanvankelijk liep ik met het plan om zondagmiddag weer naar Wijhe te gaan, dan maandag aan de wandel en bij de Vennerij langs en dan weer door naar de Bilt. Maar intussen had ik de buurman gesproken en die wilde maandagavond met het hele gezin afscheid komen nemen. Dat werd me dan ook wat te veel met al dat reizen en zo vielen zaterdag, zondag en maandag vrij in m'n agenda; vond ik wel zo prettig even.
Uiteindelijk ben ik alleen maar naar boer Dirk geweest voor het bekende rijtje melk, yoghurt en kwark, de boter was helaas op.
Verder heb ik genoten van de reis van de Argonauten, het meer dan 2300 jaar geleden geschreven boek over de reis van Jason et. al. om het gulden vlies te veroveren van koning Aietes. Prachtig spannend boek. Ik blijf dol op die oude verhalen en heb mezelf verwend met de aanschaf van genoemd boek van Apollonius van Rhodos maar ook de Anabasis van Xenofon en de Peleponnesische oorlog van Thucidides. Die boeken lees ik naast de Ilias en de eerste decade van Livius om het boek Mythos van Stephen Fry niet te vergeten. In die oude boeken vind ik het zelfde genoegen als kinderen in sprookjes en jonge kerels in hun games. 

Geen opmerkingen: