12 oktober 2022

Opnieuw naar de Vennerij

 

Op stap met mijn Roosje

Vandaag hadden Roos afgesproken om samen de wandeling van Dalfsen naar Ommen te lopen net als vorige week. Nu in herfsttijd is die route wonderschoon maar eigenlijk ging het ons toch ook om opnieuw bij de bioboerderij weer wat in te slaan; ik wilde weer van die kakelverse eieren en Roos wilde kijken of er inderdaad varkensvlees te koop was. Onze vroegere leverancier van biovarkensvlees, Veldvarkens is gestopt met levering aan particulieren en dus zochten we wat anders voor varkensvlees en ik kan u verklappen: "dat hebben we gevonden!".
We zouden elkaar ontmoeten in Zwolle. Het was weer behoorlijk zonnig en dan kun je maar beter van Oost naar West lopen als je vroeg aan de wandel gaat, dus keerde ik de track om en reden we met de trein door naar Ommen. De track begon direct achter het station en ging als snel langs de prachtige Beneden Regge en naar de provinciale weg. Die vermeden we door over de camping te gaan en verder op geleide van "Truus". Lekker relaxed lopen terwijl de spraaksturing aangeeft hoe je moet afslaan. Af en toe moet je toch even op de kaart kijken voor de zekerheid.
Onderweg belde Roos naar de eigenaren van de Vennerij met de vraag of zij inderdaad varkensvlees hadden en na enig heen en weer gebel kwam dat helemaal in orde. We aten onze meegebrachte bammetjes op in het gezellige plekje dat daarvoor is ingericht in een voormalige paardentransportkar en kochten fors in: andijvie, eieren en ook vlees; het paste maar amper in onze rugzakken. Gezellig gesproken met eigenaresse Esther en we gingen weer verder door het pad met de enorme hoeveelheid paddenstoelen; eekhoorntjesbrood en veel ons onbekende soorten. Prachtig om te zien allemaal.
Keurig de trein van 3 uur in Dalfsen gehaald en in Zwolle namen we weer afscheid. Lekkere wandeldag geweest.
's-Avonds ging ik bijtijds slapen want de volgende dag weer Eilandspolder dus weer vroeg opstaan net als gisteren voor de wandeling in Limburg met vriend Dick.

Geen opmerkingen: