16 juni 2021

Weer om 5.00 uur opgestaan

 

Vleesloze curry

Het is de laatste dagen zo warm 's-middags dat ik in navolging van vriend Dick ook maar eens in alle vroegte aan de wandel ga; niet direct om de hoek, maar op de Veluwe. Met de bus uit Putten kun je al heel vroeg op locatie zijn. Zo heb ik gisteren van Halte Mooi Veluwe naar Stroe gewandeld en stond voor vandaag de wandeling van Garderen terug naar Putten op het programma. 
Ik stond al om 6.45 uur in Garderen en vond de track via Komoot natuurlijk direct en liep kwiek in de vroege koelte. Het was licht bewolkt en uiteraard ontzettend rustig. Ik kende het traject deels, maar vond het verderop verrassend mooi; liep over een hoog, ooit opgewaaid stuk. Daar kwam ik de enige mede-wandelaar tegen die mij vriendelijk groette: "lekker rustig hè". Dat kon je wel zeggen ja, zeker tot een uur of half tien kwam ik letterlijk niemand tegen; wel hoorde je zachtjes wat verkeer; dat was gisteren wel anders; de door Roos bedachte track van gisteren was verrassend mooi en verliep in doodse stilte; vandaag had ik een track van het Veluwe zwerfpad op het programma die liep in de buurt van een weg.
Na 15 kilometer stond ik weer op station Putten en om 12.00 uur weer in Bilthoven. Intussen was het snoeiheet geworden. Thuis gekomen een glas sinaasappelsap bereid en aan de kook gegaan. Een heerlijke curry gemaakt voor donderdag; dan komt Roos uit Landgraaf naar de Bilt; ze wil vast wel wat nuttigen.
Ik appte nog wat met Asbjörn over de vleesloze curry die ik had gemaakt. Overigens eet ik die wel met een gehaktballetje hoor; vind ik een stuk smakelijker dan vleesloos.

Geen opmerkingen: