22 juni 2021

"Heb je worst meegenomen?"

 

Beiden rustig aan het werk

Vanmorgen lekker ontbeten in de tuin bij Roos. Het zonnetje scheen lekker en het beloofde weer een koele zomerdag te worden. Wat heb ik tegen de zomer opgezien vanwege de 40 graden van vorig jaar, maar tot nu toe is het erg meegevallen en dit jaar hebben we gewoon een ouderwetse NLse zomer met regen tussen de lekkere zonnige dagen! Prima zo; ik hoef even niet naar de hitte van Zuid Europa.
We namen samen de trein van 11 uur; ik ging naar Gouda om 's-middags op Bram en Ronja te passen zodat Pieter rustig thuis kon werken; nog steeds vanwege de Corona, maar dat zal binnenkort wel stoppen; de maatregelen worden terug gedraaid tot het oude "normaal".
Natuurlijk was ik, volstrekt onnodig te vroeg. Pieter zou om half twee terug zijn van het ophalen van het tweetal. Ik zat rustig te wachten op het bankje tegenover hun huis en daar kwamen ze aangefietst. Ik hielp Ronja uit het fietsstoeltje voorop de fiets en het eerste dat ze vroeg was: "Opa Eef? Heb je worst meegenomen?". Helaas had ik geen worst bij me; had er bij de slager in Gouda nog om gevraagd, maar degene die me hielp keek me glazig aan toen ik vroeg om "gedroogde worst". In ieder geval kon ze me niet helpen. En Roos had het ook niet in huis; ik zelf trouwens ook even niet; zal nieuw halen ergens bij een slager in Overijssel of bij slagerij Ferry Lempers in Linschoten. 
Uitgebreid diner van Joke
Was weer gezellig om op de kinderen te passen. Eerst het obligate voorlezen en vervolgens in de tuin spelen en de bloemen en planten bekijken. Ze weten er veel van.
Daarna weer naar binnen en daar gingen ze knipwerkjes maken; ontzettend leuk om te zien hoe intensief ze daarmee bezig kunnen zijn. Opa's taak is natuurlijk om de werkjes te bewonderen terwijl hij zat te vechten tegen de slaap; je wordt zo melig van dat kindergedoe.
Pieter had tegen Joke gezegd dat ik uitzag naar haar Indiase kookkunsten en die lieverd heeft inderdaad na thuiskomst van een dag hard werken nog langdurig staan koken; was een uitgebreid diner al met al! Ze kan ontzettend lekker koken waarbij ze alle credit geeft aan het kookboek. 
Uiteindelijk was ik pas om half twaalf thuis; Roos was ook gearriveerd, want we zouden de volgende dag vanuit Bilthoven vertrekken voor een wandeling; ze lag al lekker in bed te dutten.

Geen opmerkingen: