23 juni 2021

Onverwacht naar het Wekeromse zand

Een dia-kijker 

We hadden gepland om nu samen de fraaie wandeling van Mooi Veluwe naar Stroe te maken via de track die Roos heeft gemaakt. Merkwaardig genoeg zagen we toen we eenmaal op weg waren dat een groot aantal tussenhaltes niet werden genoemd op het Infobord in de bus. En ja hoor, bij navraag bij de chauffeur bleek er geen sprake te zijn van draadbreuk (har har), maar werd de weg naar Garderen vernieuwd. Wat nu? Nou, daar wisten we al snel raad op; van Harskamp naar Lunteren via het Wekeromse Zand. En dat werd toch een fraaie wandeling! Het Wekeromse veld kennen we wel, maar het was moeilijk bereikbaar dachten we. Nou niet dus; met bus 107 uit Putten of Ede Wageningen kom je er makkelijk. We begonnen dit keer in Harskamp, maar nog beter is om te beginnen in Wekerom zelf; overigens een leuk plaatsje met een bijzonder goede viskraam (althans op woensdag) en vlakbij het Wekeromse Zand.
Natuurlijk had Komoot weer een schitterende track voor ons geconstrueerd via een ingang in het hek (om de moufflons binnen te houden hoorden we) die we zelf nooit hadden kunnen vinden. Over zandvlaktes als op het Hulshorster Zand, maar nu zonder het lawaai van een snelweg. "Dit wordt mijn nieuwe favoriet", bedacht ik mij hardop. Heel makkelijk bereikbaar en van een wondere schoonheid. Nu liepen we vrij rechttoe rechtaan de track, maar het terrein is voorzien van talrijke wandelpaden die we kunnen exploreren. Verheug me er nu al op. En misschien komen we de moufflons zelfs een keer tegen; volgende keer de kijker meenemen! Overigens liep ik vandaag zonder bagage vanwege de rugklachten.
Het terrein is niet zo gek groot; bij een andere verstopte in/uitgang troffen we iemand die ons e.e.a. over het terrein wist te vertellen. We liepen vervolgens richting Lunteren via fraaie paden en kwamen uiteindelijk in het Lunterse bos en uiteindelijk bij het station.
Gezellig gegeten en nog wat nageborreld. Uiteindelijk pas tegen twaalven gaan slapen.

Geen opmerkingen: