26 juni 2021

Vier keer per uur!

 

Een karakteristieke beuk

Bij het bezoek aan het Wekeromse Zand, afgelopen woensdag, samen met Roos, had ik me voorgenomen om wat vaker hier te gaan lopen. Het is makkelijk te bereiken via het plaatsje Wekerom, vandaar een aanloopje door aangenaam boerenland van een 2 kilometer en dan ben je er. 
Vandaag heb ik eens gekeken hoe je er kunt komen met OV en dat is vanuit Bilthoven merkwaardig vaak en steeds ongeveer 1.25 uur reizen. Wèl telkens via een andere aanloop, maar dat is een kwestie van even checken. Zo ging ik vandaag met de stoptrein uit Bilthoven om 10.30 naar Amersfoort en met de Valleilijn naar Barneveld centrum. Daar had ik een heel gezellige buschauffeuse die op het zelfde bankje als ik op de bus zat te wachten die zij even later naar Wekerom reed. Ze nam de bus over van een collega die met pauze ging en de twee dames spraken over de perikelen die zij hadden met die nieuwe elektrische bussen; niet altijd even prettig voor de chauffeur; wel voor de passagiers want ze maken veel minder herrie bij het rijden. Vervolgens liep ik naar de zelfde ingang van het Renkumse ZAnd die ik woensdag met Roos had gevonden en liep ook zo'n beetje de zelfde wandeling. Bij het bankje zat een echtpaar dat er geen enkel bezwaar tegen had dat ik even uit kwam rusten en mijn boterhammetje weg knaagde. We hadden zelfs een heel leuk gesprek waarbij van alles over tafel kwam. Uiteindelijk liep ik door naar station Lunteren en opnieuw een leuk gesprek met een wandelaar; een meneer van 85 jaar die ook zijn hele leven, dus van kinds af aan had gewandeld, en dat niet alleen, hij was ook nog eens gek van treinen. Dus weer een heel genoeglijk gesprek totdat we konden instappen.
En thuis gekomen heb ik gebakken aardappeltjes met gebakken lever, uitjes en spekkies gemaakt en mezelf tot barstensvol dicht gemetseld. 

Geen opmerkingen: