27 juni 2021

Appeltaart bij café Onland

 

Rijkdom aan wilde bloemen
Voor vandaag had Roos een wandelexpeditie bedacht vanuit de wereldplaats Gaanderen, goed bereikbaar per trein want het heeft een eigen station aan de lijn van Doetinchem naar Winterswijk. We ontmoetten elkaar op station Arnhem en van daaruit samen verder richting Doetinchem en Winterswijk.
Ik had nog nooit van Gaanderen gehoord en vond het dan ook erg spannend om hier de benen te gaan strekken. Roos was hier al eerder geweest, een wandeling waarbij zij het natuurgebiedje de Zumpe had gezien; een piepklein gebiedje met een zee aan rietorchissen. Aangezien ik afgelopen excursie in de Eilandspolder voldoende rietorchissen had gezien stelde ze voor om een andere route te gaan lopen naar Varsseveld. Het was een verrassend mooie wandeling die aanvankelijk voerde door een mooi natuurgebied met de aantrekkelijke naam "Watertap", en ja hoor, in de verte stond een watertap, althans dat dacht ik en nam alvast een stevige slok uit mijn enige waterflesje. Dat viel dus tegen. Al tierend liepen we verder langs een stel fraaie beekjes. Daar zag ik een oase, een gezellig terras met een vrije tafel. Ik stelde Roos voor om chocolademelk te drinken en een lekker stuk appeltaart erbij. Dat was zodanig lekker dat we besloten om hier een volgende keer ook te gaan lunchen! En uiteraard kon ik hier mijn waterflesje laten bijvullen. Leuke tent, aardige mensen.
Nu liepen we verder naar Varsseveld waar niet alleen een treinstation was maar waar ook een bus stopte die wel in 9292 was aangegeven maar niet op de tijdtabellen van de bushaltes. Maar hij kwam wel en was veel gunstiger voor ons om naar Wijhe te gaan via Zutphen. Dat hebben we geweten; die bus reed door Lichtenvoorde van links naar rechts en liep daarbij zo'n vertraging op dat we de trein in station Groenlo-Lichtenvoorde pas op het laatste moment, met al ratelende bellen van de overgang konden halen. Maar we hadden een uiterst gezellig wandeldagje achter de rug. Heel gezellig gegeten en in de tuin ons borreltje gedronken zonder last van muggen!

Geen opmerkingen: