28 juni 2021

Met het pontje over de Vecht

 

Heen en weer, heen en weer (drs P)

In de herfst hadden we al eens de opgang naar het pontje over de Vecht gezien; op dat moment voer het pontje niet, maar vandaag wel zo had Roos gelezen in het blad van de Vereniging Vrienden van het Voetveer. En zo had ze ook een wandeling bedacht die ons uiteindelijk over dat pontje zou leiden. Ging iets anders dan ze in gedachten had, maar ik wist niet beter en ging het precies als we verwacht hadden. 
De aanloop was via een buurtbus uit Dalfsen die inderdaad keurig stond te wachten totdat wij aan kwamen om als enige passagiers mee te rijden naar Oudleusem alwaar Roos de wandeling had gepland.Het had nogal wat voeten in de aarde want de chauffeur moest bijna hardhandig gedwongen worden om te stoppen daar waar wij de wandeling wilden beginnen. Er waren nogal wat werkzaamheden aan deze provinciale weg, maar dat mocht ons wandelaars niet deren. En al snel zaten we op de track die Roos had bedacht. Een prachtig rustig boerenlandschap kenmerkte de route. Mooi, stil en afwisselend. Mijn track nose Rosy kan er wat van hoor. En uiteindelijk ook het beloofde pontje, een zelfbedieningspontje, maar wel elektrisch aangedreven.
Uiteindelijk kwamen we aan in Dalfsen en namen we afscheid. Ik ging weer terug naar de Bilt na een heerlijke wandeldag. Ik heb helemaal weer de smaak te pakken van het wandelen; de rugpijn is over en ik heb weer mijn oude energie terug. Morgen maar eens kijken of ik vroeg wakker word; dan ga ik weer eens naar Limburg. Onderweg had ik al een track gemaakt dwars door het Belgische gebied waar ik vroeger met mijn vader wel eens kwam, tussen Mesch en Mheer. Thuis gekomen heb ik voor de zekerheid even gekeken of je wel in België terecht kunt in dit Corona tijdperk. Als ik het goed begreep mag dat pas vanaf 1 juli, dus nog even geduld. Ook heb ik geprobeerd om die Corona App te downloaden omdat je daarmee moet aantonen dat je gevaccineerd bent. Dat snapte ik uiteraard niet; ik kijk wel of die soep zo heet wordt gegeten als opgediend en ga na 1 juli wel een keer door België.

Geen opmerkingen: