05 juni 2021

Via Nijmegen naar Roermond

Een mijnbouwmachine

 Vanmorgen vertrokken we na het ontbijt naar Limburg; we zouden twee dagen meedoen aan een verkort bridgeweekend van Dekker bridge; het mocht weer binnen de Corona regels. Onderweg met de trein naar den Bosch merkte ik dat er iets aan de hand was; om Eindhoven te passeren moesten we van den Bosch naar Tilburg en dan terug naar Eindhoven. Het reisadvies luidde dan ook dat we vanuit Nijmegen met de Arriva stoptrein naar Roermond moesten gaan: "die rit heb ik in al die jaren dat ik trein nog niet eerder gemaakt", kon ik Roos melden. Het duurt wel lang maar voert langs allerlei kleine stationnetjes en plaatsjes waar je mooi kunt wandelen. We hadden dan ook een plannetje om uit te stappen in Mook en dan te gaan wandelen.Maar het zou anders lopen.
Aan gekomen in Nijmegen moesten we ons haasten om de genoemde Arriva trein te halen. Net op tijd stapten we in de merkwaardig volle trein (zijn we niet meer gewend?!) en vroegen aan de jonge mensen die daar zaten of we erbij mochten komen: "geen probleem!" En direct hadden we een gesprek, wel zo ontzettend leuk dat we besloten om er pas in Roermond uit te gaan. We hebben zelfs e-mail adressen uitgewisseld.
Uiteindelijk waren we weer bij hotel Schaepkens van St. Fijth waar we incheckten en sleutel kregen van een bijzonder fraaie kamer! Natuurlijk gingen we er snel op uit al was het maar om een broodje te kopen bij de slager. Helaas stond er een rij voor de deur en mochten we niet naar binnen; we hebben ons toen maar beholpen met een ijsje; was zo groot dat we het niet eens op konden krijgen.
We gingen aan de wandel rond Valkenburg en kwamen boven in de moderne jolijt terecht; een kermis met draaimolen en bijpassend kabaal; terrasjes, overvol omdat men het na de Corona weer zo gezellig vindt en het weer mag. We liepen uiteindelijk in de rust van het buitengebied; erg veel belangstelling mag de natuurlijke schoonheid zich niet in verheugen; de touristische attracties trekken aanzienlijk meer belangstelling. Via oud Valkenburg en het kasteel kwamen we net op tijd terug bij de Schaepkens om de introductie van de wedstrijdleider te vernemen. Om 18.00 uur zaten we weer aan het voortreffelijk diner van het hotel en vanaf 19.00 uur was het bridgen geblazen. We hadden een gezellige avond die wel wat laat afgelopen was. Nog even wat gedronken op de kamer en lekker geslapen. 

Geen opmerkingen: