12 juni 2021

Restaurant Amis in de Bilt

 

Terras van Amis
Roos' zoon Douwe had ons uitgenodigd om bij hem te komen eten. Daarbij had hij ook zijn halfbroer Sander met zijn vrouw Anita uitgenodigd. Douwe zag er bij nader inzien nogal tegenop om voor zo'n gezelschap zelf te gaan koken en had de plannen gewijzigd waarbij hij ons uitnodigde om bij restaurant Amis in de Dorpsstraat van de Bilt te gaan eten. Hij had al vanaf 16.00 uur gereserveerd; wij waren iets later en daar zaten de anderen al gezellig op het terras. Roos en ik waren ergens voor de Corona crisis al op bezoek bij Sander en Anita geweest en we hadden dan ook direct weer een gesprek. Ontzettend leuk om elkaar zo in de ontspannen post-Corona sfeer op een restaurant terras te ontmoeten. Met een glaasje erbij was het allemaal heel geanimeerd.
Het gaat bij zo'n ontmoeting natuurlijk om de gezelligheid en de conversatie, maar het eten is ook belangrijk en dat viel bepaald niet tegen! Uitstekend allemaal. Anita is net zo'n smulpaap als ik en gek op spek en worst; wij bestelden dan ook het zacht gegaarde buikspek. Na eerst met z'n vijven een hele plank met entreetjes te hebben weggewerkt kwam het hoofdgerecht. We hebben zitten smullen. Eigenlijk had ik geen ruimte meer voor een nagerecht maar toch een kaasplankje besteld. Ik rolde gewoon naar huis.
Was een ontzettend gezellige ontmoeting geweest met een meer dan voortreffelijke culinaire ondersteuning van het restaurant. 

Geen opmerkingen: