17 juni 2021

Het genot van Grootschermer

 

Onderweg in de boot door de Eilandspolder

Vandaag weer om 5.00 uur op; gelukkig had ik de wekker gezet want ik was niet uit mezelf wakker om die tijd. Nu niet aan de wandel maar op weg naar Edam waar ik opgewacht werd door vriend Ab. Vandaag excursiedag in de Eilandspolder. We hebben als werkgroep wel niet veel mogen bijdragen aan het beheer van de veenmosrietlanden aldaar, maar gelukkig zijn de Corona maatregelen nu zodanig versoepeld dat we de excursie, het bekijken van het resultaat van onze al jaren gedane inspanningen zoal hebben opgeleverd. 
Was ontzettend gezellig om elkaar weer te zien bij "ons clubhuis", de werkschuur van SBB in Grootschermer. Eerst aan de koffie met appeltaart die telkens weer ter beschikking wordt gesteld door onze trouwe supporter, Corinne; wordt bijzonder op prijs gesteld!
Met z'n achten in de grote boot en 2 in de kleine, nog steeds vanwege Corona en daar gingen we. Wat fijn om weer in deze prachtige omgeving te zijn met dit schitterende weer; ik genoot er van. Het was opmerkelijk rustig in de boot; geen opgewonden gesprekken over stikstof depositie, milieuproblemen, zelfs niet over voetbal. Dat is wel anders wanneer we met z'n allen op een kluitje zitten als de hele werkgroep in de grote boot zit.
Eiland na eiland liepen we af; Ab vertelde over het gevoerde beleid en het resultaat. Het was schitterend; zonnedauw begin ik al als normaal te beschouwen, maar trilgras, ook wel bevertje genaamd blijf ik toch wel heel bijzonder vinden. Veel orchideeën, waaronder 1 welriekende nachtorchis, nieuw voor deze polder. 
Na afloop gingen we als ieder jaar lekker lunchen bij "Het genot van Grootschermer", het ontzettend gezellige restaurant van dit kleine Noord Hollandse plaatsje. We lieten het ons weer goed smaken; brood met kroket nam ik als ieder jaar. Ik kon met Herman mee terug rijden naar station Zaandam Kogerveld; daar kon ik ook mijn waterflesje bijvullen. Via Schiphol ben ik terug gereden naar Bilthoven waar mijn fietsje trouw stond te wachten.
Onderweg had ik gezien dat er een draadbreuk was tussen Weert en Roermond; ik adviseerde Roos om te proberen om een lift te krijgen tot boven Weert. Dat zou haar lukken zodat ze aanzienlijk vroeger dan ze had verwacht op de flat was. Ze liet zich de curry goed smaken. Daarna hebben we nog op het Zuid balkon een afzakkertje genomen, de overheerlijke Tokaj wijn die we van Sander en Anita hadden gekregen afgelopen zaterdag. Daarna liggen ronken als een beer; was hard nodig na drie dagen van bijzonder vroeg opstaan. 

Geen opmerkingen: