03 juni 2021

Een huishoudelijke dag

Vandaag maar eens een huishoudelijke dag gehouden en eerst maar eens de was gedaan; ook het hoeslaken maar eens in de was gedaan. Gistermiddag had ik de enorme lamsbout die Hugo voor me had gekocht toebereid, d.w.z. stevig aangebraden en vervolgens urenlang bij 80 graden laten garen. Die moest natuurlijk nu verder worden ontleed en geproefd en in stukken gesneden. Ai, ai, dat viel niet mee; was zo ontzettend lekker geworden dat ik mezelf moest beheersen om niet meer dan een paar afsnijdsels te proeven. Fantastische manier van toebereiden; natuurlijk had ik hem tevoren langdurig laten marineren met knoflook en olijfolie. De stukjes knoflook had ik in kerfjes in het vlees verstopt. Die kwamen nu weer tevoorschijn natuurlijk. Heerlijk vind ik dat altijd om in de keuken zo bezig te zijn.
Ik heb nog wel meer staan koken en heb alles zodanig opgeborgen dat ik 's-avonds weer naar Roos kon voor een paar dagen. Ze knapt zo langzamerhand gelukkig wel op en voor morgen hebben we een niet al te lange wandeling gepland.
Met de bus van half zeven naar station Bilthoven en met de sprinter naar Zwolle. Het wordt duidelijk drukker in de trein gelukkig; Covid is duidelijk op z'n retour en de mensen worden ook wat minder bang merk ik alom en zeker in de trein. En als je dan uit de trein stapt in het landelijke Wijhe voel ik gewoon frisse invloed van stilte en schone lucht; voorjaarsbloemen alom en vogels. Het was nog lekker warm en we hebben in de tuin koffie gedronken.  

Geen opmerkingen: