04 juni 2021

De zelfde chauffeur

 


Oever met planten

We hadden afgesproken om vandaag een relatief korte wandeling te maken; een rondje bij Laag Zuthem was het plan. Dus met de trein van 9.30 naar Heino via Zwolle. Daar stond het busje naar Laag Zuthem keurig op ons te wachten en u raadt het al lezer, de zelfde vriendelijke chauffeur als bij mijn vorige bezoek aan dit lieflijke plaatsje. Roos was intussen ook een keer naar Laag Zuthem geweest en had daarbij een paar landgoederen gezien die zo mooi waren dat ik daar ook van moest gaan genieten en dat was vandaag. De chauffeur vertelde weer honderduit over zijn genoegen in het wandelen maar ook over best persoonlijke aangelegenheden.
Aangekomen in dit fraai landelijk oord begonnen we weer met de lange  bomenlaan en langs het kanaal verder. Maar nu halverwege sloegen we af naar de landgoederen den Alerdinck en de Cockshof; dat waren de twee plekken, duidelijk te onderscheiden op de kaarten van dit gebied en echt heel bijzonder. Eeuwenoude loofbomen, verstilde lanen en prachtig aangelegde struwelen, maar ook een herstelde moestuin. We namen plaats op een bank om in de verstilling van deze omgeving van het uitzicht te genieten. Roos wist een terugweg te verzinnen waarvan ik had gedacht dat we weinig keuze hadden en langs de weg moesten lopen, maar nee hoor, er lag een oude "zeedijk" waaroverheen een wandelpad was aangelegd. We kwamen ruimschoots op tijd voor het buurtbusje terug naar Heino in Laag Zuthem en namen nog even plaats op een bankje met uitzicht over kanaal en landerijen. 
Het piepkleine busje kreeg het druk! Eerst zat er zelfs al iemand in toen wij instapten en in centrum van Heino stapten er nog twee mensen bij in zodat we met z'n vijven waren en dat terwijl we op de heenweg resp. nr 2 en nr 3 van de passagiers van de eerste drie ritten waren?! Overigens ook al 1 meer dan de eerste keer dat ik meereed.

Geen opmerkingen: