31 juli 2019

Een merkwaardig insect en een pastamachientje

Een mij voorheen onbekend insect
Vanmorgen was het eindelijk weer eens een beetje koeler; een windje waaide door de flat; fijn gevoel na al die warmte van de laatste dagen. Er is zelfs een beetje regen voor vandaag voorspeld. Roos epte dat haar afspreaak niet door was gegaan; alle reden om even langs te gaan en koffie te gaan drinken. Ik had twee varkenswangen, het boek van Mollo en kersenpitten voor haar kussentje meegenomen.
Na de koffie ging ik even bij moestuinier Theo langs; even kijken wat hij zoal in de aanbieding had en dat was niet mis. Hij was bezig met de sperzieboontjes te plukken en op te ruimen; ik hielp hem daar graag bij; ik vind het zulk leuk werk in de moestuin. Uiteindelijk ging ik met wat snijbonen, sperziebonen, bieten, uitjes en wat sla naar huis.
Op de trap in de flat was het nog erg warm, alle reden om boven alles open te zetten met de voordeur open zodat alles af kon koelen. In de keuken op het raam zag ik een merkwaardig insect; ik fotografeerde het en stuurde de foto naar Jap met de vraag of hij het insect op naam kon brengen van de foto. In de loop van de dag stuurde Jap het antwoord: "scherphoekvedermot".
lk ging de bonen wassen en invriezen, de sla wassen en snijden en opeten; de bieten koken. Intussen kwam Roos nog langs om de door mij vergeten smartphone langs te brengen; gelukkig maar, want ik wilde Marjorie bellen. Zij is vorige week geopereerd aan haar knie en moet van de operatie herstellen; enige afleiding in de vorm van een telefoontje met haar schoonvader is dan op z'n plaats. En dat telefoontje duurde meer dan een uur; we hebben van alles en nog wat de revue laten passeren. Zo vertelde ze dat ze met Hugo gepland hadden om naar Florence te gaan en o.a. in Toscane een boerderij te bezoeken en daar een kookworkshop te gaan doen; ze zou daar leren hoe je zelf pasta kunt maken: "jij krijgt van mij een pastamachientje en ik leer je wel hoe je pasta kunt maken". Direct na het gesprek ben ik naar de kookwinkel "Kooklust" hier in het dorp gegaan; daar kom ik graag en nu had ik weer een goede reden. Voor mezelf kocht ik een lardeernaald en een klein bakblik om kleine quiches te kunnen maken. Voor Marjorie een pastamachientje. Ga ik volgende week langsbrengen.

Geen opmerkingen: