25 juli 2019

Aardappelkoekjes gebakken

Eindelijk aardappelkoekjes
Wat een ongelooflijke hitte vandaag?! Vriend Dick houdt me regelmatig op de hoogte van de temperatuur stijging in Zuid Limburg; hij kan er zo slecht tegen. Voor het eerst werd in NL de 40 graden bereikt! Geen zaak om blij van te worden; allemachtig wat een snoeihitte.
Ik heb me vanmorgen uitgesloofd in de moestuin van Theo; ik heb de snijbonen voor hem geplukt; het was om half tien al smoorheet. Desondanks ben ik aan de wandel gegaan van kwart over elf tot half twee; ik kwam doorgekookt thuis. Een rare ervaring had ik dat de lucht die ik door mijn neus inademde warmer was dan de neus zelf; net als in de droge sauna. Toen ik thuis kwam om half twee was het 38 graden volgens de weermannen. Ik heb me afgesponst en ben wat gaan eten en vooral drinken; water met een klein beetje zout heb ik genomen vanwege het zweten.
Het werd hier binnen uiteindelijk ook 31 graden volgens de precisie thermometer van de vader van Roos, Leen van der Burg.
Gisteren had ik aardappelkoekjes gebakken. Ooit had mijn moeder die een keer gebakken en ik vond dat zo lekker; is er nooit van gekomen. Maar gisteren had ik peterselie in huis en heb ik op internet opgezocht hoe ik dat moest toebereiden. Viel me reuze mee en ze waren nog lekker ook.
Voor vandaag had ik er nog twee in de koelkast en die heb ik gebakken en met smaak verorberd.

Geen opmerkingen: