21 juli 2019

Rondje kersenboomgaard

Voor een grote wandeling hadden we geen puf; Roos moet echt nog herstellen van haar duizeligheidsaanval van twee weken geleden; dat hakte er behoorlijk in! We hebben ons voorgenomen om naar Wilp te gaan voor kersen, maar door allerlei omstandigheden komt dat er gewoon niet van. Maar ook bij ons in de buurt is een kersenboomgaard en wel op fiets afstand. Dus met de fiets richting Rhijnauwen en de fietsen geparkeerd. Lekker stukje gelopen en onderweg de kersen ingekocht. Ik had een pond omdat mij maandag was gebleken dat een half pond echt te weinig was; die had ik al voor de helft op voordat ik weer terug was bij de Kromme Rijn, vlakbij de boomgaard. Roos sloeg zelfs een hele kilo in; dus ook een deel voor later.
En we spraken maar steeds over de ontmoetingsdag van gisteren; het blijft toch wel heel bijzonder hoor; dat proces van die nieuwe kinderen met alle reuring en emotie daar omheen brengt nogal wat teweeg in onze breinen. Ik doe m'n best om daar een beetje van los te komen, maar dat lukt nog niet erg.
Morgen ga ik naar de begrafenis van m'n schoonmoeder; de oma van mijn viertal. Dat speelt ook behoorlijk in me; bij de teraardebestelling van schoonvader heb ik haar gelukkig nog gezien en gesproken. Toen had ik al het idee dat dat zeker onze laatste ontmoeting zou worden; ze is 96 geworden. Dat ze na haar zware eerste 5-6 decennia nog zo veel jaren heeft gekregen heb ik haar zo gegund.

Geen opmerkingen: