16 juli 2019

Op naar Rooi

Doorkijkje bij de Moerputten
Zo heet St Oedenrode in het Braboos. Voor vandaag stond een fraaie wandeling op het programma; deze had ik als advies van RiMo, alias vriend Dick gekregen; was een wandeling van een van zijn Komoot volgers. De wandeling begon in Nijnsel, een kleine voormalige gemeente. nu opgenomen in Rooi en liep onder andere langs de Dommel en de Moerputten. Ik had deze wandeling eigenlijk gekozen omdat hij redelijk in de buurt van Vorstenbosch loopt en dan kan ik het combineren met een koffieafspraak met Mariska.
De wandeling was tadelos mooi! Ik heb de schoonheid van het Brabantse landschap eigenlijk nooit zo goed leren kennen; slechts de Strabrechtse heide ken ik een beetje, maar Brabant heeft duidelijk veel en veel meer. Bij deze wandeling zag ik nog andere zijpaden die de moeite waard leken. Maar de hoogtepunten waren toch wel die Dommel en de Moerputten; schitterende stukken natuur met bijzondere vegetatie.
Korenveld met klaprozen
Uiteindelijk troffen Mariska en ik elkaar ook keurig volgens afspraak bij de rotonde bij Rooi en gingen we met z'n viertjes, kindertjes achterin naar de speeltuin. Op de schommel en een kopje koffie resp. appelsap en de dag kon niet meer stuk. Mariska en ik kunnen altijd wel met elkaar kletsen en het gaat ook nog eens ergens over! Was weer heel gezellig.
De terugreis liep vlot; Mariska bracht me naar Uden busstation en van daaruit met bus naar den Bosch en weer naar huis.
Een rozijnennotenbroodje gemaakt en nog een uurtje gebridged met Roos; toen had ik het ook wel gezien voor vandaag.

Geen opmerkingen: