28 juli 2019

Bijna eerste

Alweer onze laatste volle dag in Valkenburg; het wordt een regenachtige dag; Roos wil vandaag rustig aan doen en in het hotel blijven; ik heb zin in een stevige wandeling en wil van Slenaken terug naar Valkenburg lopen. En zo zou geschieden.
Met de trein naar Maastricht en vanaf Maastricht met bus 57 naar Slenaken; bekend plaatsje waar ik al sinds mijn kinderjaren over gehoord heb en waar ik al meer dan veertig jaar kom. De eerste kerst die ik met Anneke doorbracht was hier in Slenaken. En juist voor dat restaurant, waar we veertig jaar geleden hebben gegeten, begon de wandeling. Slenaker Hof heette het naar ik meen.
Het pad langs het beekje "De Gulp" - een naam die mij als kind tot lachen aanzette - had ik snel gevonden. Het regende inderdaad behoorlijk, maar daarom niet getreurd; het was een lekker temperatuurtje en dan deert een beetje regen helemaal niet. Ik vond mijn weg met behulp van Komoot, het onvolprezen programma dat Dick mij heeft geadviseerd. Je kunt er foto's mee maken die dan goed geplaceerd en gedateerd zijn; vind ik handig.
Was fijn om weer door het Hoge Bos te lopen; oud bekend gebied; het pad dat hoog boven de Gulp voert, door de weilanden met koeien, bloesem; heerlijk om hier weer te zijn. Vlot bereikte ik Gulpen, waar Roos en ik gisteren met wandelen waren begonnen. Ik liep een andere route terug naar Schin; via Berghof en het piepkleine paadje dwars door de akkers kwam ik aan bij Hotel - hoe was de naam ook weer? - "Bemelmans", - weet u nog lezer, Toon Hermand met zijn act als goochelaar: "jack Bemelmans", zijn antwoord was: "nooit van gehoord". Daar moet ik altijd aan denken als ik bij dit hotelletje langs kom.
In Schin aangekomen liep ik opnieuw langs die prachtige mergelrotspartij; nu klom ik wel omhoog om deze weer van nabij te zien.
's-Avonds was de laatste bridge-avond; we speelden de sterren van de hemel; de bridgeleider kwam naar mij toe en fluisterde me in dat we in de vijfde rond van de 6 op de eerste plaats stonden. We moesten echter nog tegen het kampioenspaar. En laten we die nou met twee keer 100% verslagen hebben. Desondanks werden we tweede die avond, maar ook in het algemeen klassement van het hele weekend en daar waren we gepast trots op har har.

Geen opmerkingen: