29 juli 2019

Langs de Geul

Mijn voorstel was om met volle bepakking op onze rug van Valkenburg naar Meersen te wandelen; een niet zo gek lang stuk en zo zwaar is onze "volle bepakking" niet. Na het bekende overvloedige ontbijt bij de Schaepkens namen we afscheid. Eerst naar de slager, waar we inmiddels als oude bekenden worden begroet; twee van die heerlijke rijk belegde halve stokbroodjes voor de lunch besteld. En een lekker stuk zelfgerookt spek voor de quiche en de pannenkoeken; paste nog prima in de rugzak.
De wandeling langs de Geul was nieuw voor ons; onderweg nog koffie gedronken bij een leuk hotel. Door naar Meersen en vlot met de stoptrein naar Maastricht en door naar Utrecht. Zo rond vijven waren we weer op honk. Roos ging zelfs nog naar de Pilatesles van Debbie; vond ik wel stoer van haar.
Ik zat lekker op mijn balkonnetje en sprak met buurman Hisso zo over de balkons heen. Ik nodigde hem uit voor een biertje; moest ik eerst nog even halen bij Albert Heijn, maar dat kwam dik voor elkaar.
We spraken uiteraard - Hisso is een van de weermannen bij het KNMI - over het klimaat. Vorig jaar had Hisso al omineuze opmerkingen gemaakt toen het zo ontzettend heet was; en dit jaar is het record van de maximum temperatuur zelfs al twee keer "verbeterd". Het noordpoolijs is aan het smelten en er is geen uitzicht dat de mensheid er veel aan gelegen laat liggen om de CO2 uitstoot te verminderen.
Maar ook vrolijker onderwerpen passeerde de revue zoals de planeten en de sterren die we vanaf het balkon konden aanschouwen zij het dat ik wel mij Swarovski moest inzetten want anders zag ik Saturnus toch echt niet.

Geen opmerkingen: