05 juli 2019

Duitse apps

Ja ja, de eerste foto met mijn nieuwe
Samsung lukte direct?!
Inmiddels beschik ik alweer enige jaren over zo'n "smartphone; merk onbekend. Die heb ik destijds primair aangeschaft vanwege de Flixbus app; wanneer we ergens in het buitenland een reisje wilden flixen dan moesten we met mijn groompie boeken en dan ingewikkeld in een hotel vragen of we daar de tickets uit mochten printen. Dat begon mij te vervelen; ik zag mensen heel eenvoudig met hun telefoon - die noemde ik altijd "ielepiel" vanwege dat eeuwige pielen dat de meesten ermee zitten te doen - inchecken; dat wilde ik ook. Maar al snel gebruikte ik ook WhatsApp en inmiddels doe ik er zelfs bankzaken mee. Maar de capaciteit, de opslagcapaciteit begon me parten te spelen. Daartoe aangezet door vriend Dick maak ik inmiddels ook gebruik van - net als Flixbus - een Duitse app voor navigatie, Komoot genaamd. Je kunt daar off-line kaarten van de hele wereld mee downloaden en aanspreken; werkt tadelos alleen kon ik er na Holland en Utrecht te hebben gedownload niet meer bij hebben; de capaciteit was te laag. De telefoonwinkel bood even soelaas door e.e.a. aan overbodigs te verwijderen maar meldde mij tevens: "volgend jaar komt u terug voor een telefoon met meer opslagcapaciteit". En dat was ik ook van plan tot hedenmorgen. "Waarom tot volgend jaar wacht?!", vroeg ik ons af, meneer Sonneberg. En zo toog ik nadat ik een wandeling had gemaakt van Soest naar Den Dolder direct door naar winkelcentrum "de Kwinkelier", waar de telefoonwinkel zo langzamerhand nog de enige publiekstrekker is.
Een allervriendelijkste jonge meneer hielp mij, gaf mij advies en installeerde mij als een moderne tovenaar de nieuwe SmartPhone, een echte Samsung voor een allerredelijkste prijs! Duurde even en intussen kon ik even wat boodschappen doen bij de AH in de Kwink.
Inmiddels ben ik er zelfs in geslaagd om op even magische wijze de bank app van RaBo over te zetten naar m'n nieuwe telefoon. Ik geloof dat ik er goed mee uit de voeten kan. Heb er zelfs al een proeffoto mee gemaakt, die ik ga proberen over te zetten in deze blog.
Grappig dat ik zowel mijn eerste phone als mijn tweede heb aangeschaft vanwege een Duitse functionaliteit. Heb inmiddels heel NL op m'n geheugen staan. Lekker voor het wandelen in nieuwe gebieden.

Geen opmerkingen: