10 februari 2017

Tot slot naar Schönbrunn

Roos voor Schloss Schönbrunn
Ons hotel was in de buurt van Schloss Schönbrunn. Hadden we verder niet bij stilgestaan. Maar Roos stelde voor om dat vanmorgen te gaan bezoeken. Daar was ik direct voor "in" want bij een eerder bezoek aan Wenen was ik erg onder de indruk van de tuin en vooral van de schitterende fontein. Op mijn voorstel namen we de bus in plaats van te gaan lopen. Was maar goed ook, want het was toch nog een heel eind. Vrijwel alle bezoekers gingen het paleis bezoeken, maar wij liepen de tuin door. Imposant om het enorme paleis te zien liggen van afstand; meer dan 1000 vertrekken?! Grote beelden overal in de tuin; achterin de fontein met Neptunus en van zwemvliezen voorziene paarden. Verderop een zgn. Romeinse ruïne, aangelegd in de 18e eeuw. Een modern ogende duiventil met een bepaald ras duiven erin.
Aan de koffie met gebak in de Conditorei
Toen hadden we het wel gehad; drie dagen is best een hele klus als je het in zo'n moordend tempo doet als wij altijd doen; is toch anders dan een hele dag wandelen langs 's-heeren wegen. In de bus stelde ik voor om nog een conditorei aan te doen voor een onvervalst Weens stuk taart met koffie. En zo geschiedde; precies bij de eindhalte van de bus was een conditorei. Daar de enige foto doen maken waar we beiden op staan.
Terug naar het centrum waar ik het niet kon laten om Brot mit Bratwurst te eten tussen de duiven. Afsluiting van een heerlijke vier dagen mede dankzij Traveldeal!

Détail van de grote fontein

Modern ogende duiventil


Bratwurst nassen tussen de duiven


Geen opmerkingen: