12 februari 2017

Dr Miracle's last illusion

Foto gecopieerd van de website: www.opera2day.nl
Vanavond naar een fantastische voorstelling geweest van Opera2day; Dr Miracle's last illusion. Een brok echt "Total Theater", met een illusionist als niet-zingende hoofdrolspeler in een heel bijzondere opera. We waren daarvoor afgereisd naar Alkmaar naar het TAQA theater. We waren hier al eerder naar een opera van Opera2day geweest; Medea; een opera die mij helemaal uit mijn comfortzone heeft gerukt want sinds die tijd geniet ik meer en meer van deze kunstvorm. Ook in Amersfoort hebben we een voorstelling van Opera2day bezocht.
Dr Miracle was een geval apart. De illusionist liet dingen zien, volledig geïntegreerd in het verhaal van de opera - het ging tenslotte ook over de wederwaardigheden van deze illusionist - waar je als toeschouwer toch feitelijk door verbijsterd wordt. Eén van de sopranen wordt ingepakt in een steeds kleiner wordende doos; deze wordt doorstoken met zwaarden. Met één van deze zwaarden gaat iets mis als onderdeel van het verhaal. En even later komt deze zelfde sopraan uit de doos met een lans dwars door haar lichaam en dat zwaard wordt er dan ook weer uitgetrokken. Je weet dat het illusie is, maar het blijft magie voor mij.
Cyria was ook van de partij en we hebben alledrie ontzettend van deze voorstelling genoten.
Na afloop hebben we nog een afzakkertje genomen in de gelegenheid "De heeren van Sonoy".
Roos en ik verbleven in hotel in Alkmaar om de volgende dag te gaan wandelen in de duinen bij Bergen. Toch wel lekker als je rustig kunt nagenieten van de voorstelling in plaats van weer gehaast naar huis te moeten reizen. Fijne voorstelling van een opera die ik eenieder kan aanraden. Momenteel reist deze door het land. Consulteer de website van Opera2day voor de plaatsen en tijden waar deze voorstellingen plaats zullen vinden.

Geen opmerkingen: