27 februari 2017

Portemonnaie vergeten

Had ik de reis en musumbezoek goed voorbereid en om vijf uur al opgestaan, thee gezet, brood gesmeerd, tas gepakt en op tijd naar het station gefietst, daar merkte ik toen ik mijn fietssleuteltje wilde opbergen en mijn OVchipkaart wilde pakken dat ik mijn portemonnaie had vergeten in mijn broekzak te doen. Gisteren had ik voor de voorstelling van de opera een nette broek aangetrokken en helaas verzuimd om mijn portemonnaie over te steken naar mijn wandelbroek. Dus weer, in de vroege ochtend, onder het gekwetter van merels en roodborsten, terug naar huis gepeddeld.
Ik had voor ik vertrok op internet naar het weerbericht gekeken. Weeronline.nl was aanzienlijk somberder dan KNMI; een gebruikelijke spelfiguur; weeronline is heel vaak te somber, derhalve had ik besloten om vandaag de wandeling van Zuidlaren naar Rolde te doen en dan met de bus door naar Assen en nog even voor de tweede keer de Peredvishniki TT te gaan bezoeken. Nou ja, dat is er niet van gekomen; volgende keer beter. Nu heb ik de achterstallige Bloggies bij kunnen werken.

PS Ik kon het niet laten om af en toe buienradar te consulteren en achteraf had ik het goed gegokt ook al had ik er niets aan: hier in Bilthoven heeft het vanaf halverwege de ochtend stevig geregend, maar in het noorden, in Drenthe niet. Ik zou de etappe dus behoorlijk droog hebben kunnen lopen. Maar daarom niet getreurd. Volgende keer beter.

Geen opmerkingen: