04 februari 2017

De kruisbek gezien

Kruisbek. Foto Hans van Zummeren
Als afgesproken was Ab stipt op tijd, 9 uur, voor onze wandeling. Het zou voor mij voor de derde zaterdag op rij Elspeet worden; het Veluwe zwerfpad. Maar eerst flink thee drinken en toen op weg. Natuurlijk moest ik honderduit over mijn wederwaardigheden van gisteren vertellen; zat me allemaal best hoog. Ab had daar alle begrip voor.
De Veluwe blijft een prachtig wandelgebied, hoe vaak je er ook komt. Met flink tempo gingen we op weg; richting Elspeterheide en dan richting Hulshorst. Wat Ab niet doorhad was dat het Veluwezwerfpad geen cirkelwandelingetjes kent, maar gewoon van A naar B wandelingen. En aangezien Ab altijd "leidt" vroeg ik mij op zeker moment vertwijfeld af wanneer we eens zouden keren. Nou dat werd vervolgens een rimboewandeling op geleide van de GPS, dus dwars door het bos tot we op een fietspad uitkwamen en dat ging rechtstreeks naar Elspeet. Bij een "pleisterplaats" met drinkbak voor paarden aten we nog een boterhammetje en daar gebeurde het: een grote oranje-rode vogel liet zich zien; Ab herkende hierin onmiddellijk de kruisbek, een van de vogels die ik nog zo ontzettend graag eens zou willen zien. Hij zat er zo mooi als dat Ab ook nog nooit een kruisbek had gezien. Ab is kleurenblind en dacht dat de vogel groen was, maar het was een mannetje en die zijn rood-oranje. Prachtig dus.
De auto stond rustig op ons te wachten evenals de regen die pas begon op het moment dat we instapten; was goed getimed dus allemaal.
Ab ging mee, Roos kwam ook langs en we hebben lekker boerenkool met worst gegeten, pompoensoep van Roos vooraf en zelfgemaakt roomijs voor toe; helemaal niet slecht!

Geen opmerkingen: