18 februari 2017

Beetje heel erg stom

Karakteristiek huis in Kattenbroek
 Zo'n vijftig jaar geleden is me dat ook eens overkomen dat ik te vroeg ergens was. Ik moest toen tentamen doen en het was mij op de een of andere manier ontgaan dat de datum was verplaatst. Het was toen nog de tijd dat we niet eens konden dromen van een draagbare telefoon. Ik was onbereikbaar vanwege een vakantie met mijn ouders ergens in Driebergen. Mijn studie- en dispuutsgenoot, Hans van der Sloot had de moeite genomen om mij aldaar op te vangen en mij van de datumverandering op de hoogte te stellen; wat een ontzettend vriendelijk gebaar want hij moest daar helemaal voor uit Amsterdam-Noord naar de VU in Amstelveen reizen! Goeie kerel, die ik helaas niet meer te pakken kan krijgen.
Maar vandaag was het weer het geval. Had Huib mij gisteren nog gevraagd of ik misschien gelegeneheid had om met hem een wandeling te ondernemen in Drenthe, daar was ik "verhinderd" vanwege de studiedag van de Mierenwerkgroep waarvoor ik mij had opgegeven.
Het oude landhuis Vathorst waar dit deel van
Amersfoort naar genoemd is.
Na enig gezoek kwam ik hedenmorgen keurig op tijd aan bij Natuurcentrum "Het groene huis" in Amersfoort, maar niemand te bekennen. Er ging mij al een lichtje op dat de vergadering wellicht op 18 maart zal plaatsvinden?! Ook Cyria had zich deze maand een keer in februari/maart vergist, dus ik had alert moeten zijn.

Gelukkig kon ik van de nood nog enige deugd maken.
Bij de HoVo cursus stedenbouw heeft de docent behoorlijk lang stil gestaan bij het stadsontwerp van Amersfoort Vathorst. De wijk "Kattenbroek" werd toch wel als iets heel bijzonders gekenmerkt. En dat was vlakbij waar ik mij vergeefs had gemeld. Ik heb dat stukje wijk doorkruist en het is inderdaad een heel afwisselend, samenhangend geheel geworden met veel waterpartijen en architectonische variatie. Heel anders dan de nieuwbouwwijken die ik tot dusverre op mijn netvlies heb.

Het stemde me wel verdrietig dat ik zo stom ben geweest om deze slordigheid te begaan; ik ben helemaal afgegaan op wat ik in mijn agenda had genoteerd terwijl ik de aankondiging vanmorgen nog in handen heb gehad en helemaal over de datum heb heengelezen. Dat datum en dag kloppen bij februari-maart verwisseling mag geen excuus zijn. Afgelopen week ging het afspelen bij het bridgen ook al zo ontzettend slecht. Ik krijg in toenemende mate het gevoel dat m'n bovenkamer "minder wordt". Stemt me niet vrolijk.

Geen opmerkingen: