06 februari 2017

Thee halen in Zutphen

Twee kilogram thee is best veel, maar uiteindelijk komt er toch een eind aan. Iets vaker dan één keer per jaar maak ik de gang naar "De Pelikaan", de bekende koffie- en theehandel in Zutphen. Roos had nog wel een flinke hoeveelheid, maar mijn theeblik begon toch wel erg leeg te worden en meer halfpondzakjes had ik niet meer staan. Overigens vinden wij deze thee zo bijzonder dat we er vrij veel van weggeven. Het gaat natuurlijk om de thee naar het recept van de moeder van mijn buurvrouw: "Thee naar het recept van mevrouw Oudemans". Wij spreken altijd van Oudemans thee; een klinkende naam toch?
Eerst even gebeld om te bestellen en toen op weg. Op station Zutphen heb ik zelfs nog verkeerd uitgecheckt met mijn OVchipkaart. Niet te geloven maar daar staan drie verschillende in/uitcheck paaltjes voor NS, resp. Syntus resp. Arriva. Voor buitenlanders en ouderen is dit niet meer te begrijpen en voor domme ik dus ook eerst niet. Maar uiteindelijk is het gelukt door later bij Syntus en Arriva uit te checken en bij NS in te checken en dan maar over Arnhem met NS terug te reizen.
Ik moest nog snel een rozijnen/notenbrood bakken om morgen mee te nemen op reis voor de broodnodige vezels vanwege het hotel-eten in Wenen. Was achteraf niet nodig ha ha.
'sAvonds belde Peter me nog enthousiast over zijn eerste stagedag.

Geen opmerkingen: