13 februari 2017

Prachtig weer in de Schoorlse duinen


Stoer waait de vlag van Texels bier in de wind. Verder
niemand te zien op het strand
Roos had bedacht dat we na afloop van de opera van gisteravond zouden overnachten in Alkmaar en dan maandag, vandaag dus zouden gaan wandelen bij Bergen; uitstekend idee en het weer werkte ook nog eens geweldig mee! Het had de afgelopen dagen behoorlijk gesneeuwd; ook hier in de omgeving lag veel. We namen de bus naar Bergen en van daaruit naar Bergen aan Zee; de eerste étappe van het Trekvogelpad begint hier; hebben we al vaker gelopen en gaat door een prachtig duingebied.
Er lag wat opgewaaide sneeuw op het strand; het waaide stevig, maar natuurlijk moesten we even langs de zee lopen. Ik geloof ook dat de etappe hier officieel begint langs het strand. Bij de volgende opgang gingen we weer naar boven en liepen we richting van het Zeehuis. Dat was gelukkig geopend zodat we daar even van het toilet gebruik konden maken; een hele opluchting! Ook kochten we daar toegangskaarten voor het Hollands Duinreservaat.
Het was inderdaad wonderschoon in de duinen en we genoten van de witte pracht. Uiteindelijk kwamen we aan in Egmond a/d Hoef. Precies op het moment dat we de bushalte bereikten kwam daar de bus aangereden; vlotte thuisreis na een fijne wandeldag.
Het zeehuis in Bergen aan Zee

Even wachten voor de foto

Te gek mooi uitzicht. Zo was het steeds.

Roos bij het monument van Gorter, wandelaar/dichter

Geen opmerkingen: