07 februari 2017

Op weg naar Wenen

Roos aan de "Moor im Schnee"
Al een poos wil ik naar Wenen. Eerst hadden we gekeken voor een stedentrip met de ons zo bekende reisorganisatie TUI; die bieden wel reisjes naar Wenen maar niet naar ons zin; vertrek heel laat in de middag, aankomst ver in de avond en vertrek weer 'smorgens in alle vroegte. Van een trip van zogenaamd 4 dagen blijft niet meer over dan 2 volle dagen plezier. Hadden we al ervaren in Praag en vonden we niet geschikt voor Wenen; daar wil je gewoon wat langer vertoeven. En toevallig bood "Traveldeal" een arrangement dat helemaal naar ons zin was.
Vanmorgen konden we rustig naar Schiphol, boarden bij Easyjet en na een vlieg- resp. treinreis liepen we om vier uur in Wenen rond. Het was nog volop licht en we genoten van de herkenning van deze prachtige stad. Roos had ergens een paar adresjes van aanbevolen restaurants; en zo rond etenstijd, toen het donker werd zochten wij die op en gingen aan een onvervalste Weense maaltijd. Natuurlijk nam ik de onvervalste Wiener Schnitzel von Kalb. Roos nam nog een soepje vooraf en een stevige Moor im Schnee als nagerecht. Dat konden we zelfs met z'n tweetjes niet meer op.
Met de U-bahn naar Hotel Lucia, een voortreffelijk hotel waar we drie nachten naar alle tevredenheid zouden verblijven. Geslapen als een os.

Geen opmerkingen: