25 februari 2017

Moestuin van Roos onder handen genomen

Boer Biet aan het werk in de tuin van Roos
Vanmorgen laat opgestaan en na een gezellig ontbijtje op bed nog beneden koffie gedronken. Roos had gisteren op de markt ook voor mij boodschappen gedaan. We moesten even bijkletsen over het bridgen van donderdagavond en over mijn wandeling van gisteren en natuurlijk over mijn ervaringen met de Smartphone. Roos had Theo gesproken en - zoals ik al verwacht had - was alle spitwerk inmiddels klaar. Het is ongelooflijk, Theo is ruim 80+ en kan nog spitten als een polderwerker; hij werkt zeker twee keer zo snel als ik; heeft ook handen en polsen die twee keer zo stevig zijn als die van mij, voorheen kantoorwerker. "In beweging blijven en ....  goed eten", is Theo's devies. Daar houden we ons beiden al jaren aan. "Dat wandelen van jou is ook goed", verzekert hij mij keer op keer. Het is ook mijn filosofie voor het behoud van je gezondheid voor zover je die in eigen hand kunt houden: gezond eten en in beweging blijven en je vooral ook niet te druk maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt.
'sMiddags gingen we nog even de armspieren trainen; de benen hadden wel genoeg gehad gisteren met 22 kilometer. "Samen naar de sportschool, ja gezellig!" Nou, echt samen gingen we niet. We hadden afgesproken dat we om twee uur daar zouden zijn zodat we mee konden doen met "buikspierplezier" van twee uur; ieder heel uur wordt er tien minuten onder leiding buikspiertraining aangeboden. Ik was zo druk met m'n nieuwe speeltje dat ik te laat aan de Sportcity dacht. Toen ik arriveerde waren ze net klaar met de buikpieren; Roos zwaaide al voor het raam bestraffend met de vinger en toen ik om drie uur alsnog meedeed werd ik er grinnikend op aangesproken door de jonge trainer die ons onder handen nam. Roos heeft er geen enkele moeite mee door 23 jaar Pilates en andere grondgymnastiek en deed gewoon nog een keer mee; de jonge dame naast mij kreeg het net zomin als ik geheel voor elkaar. Bijhouden dus!
Na afloop natuurlijk lekker in de sauna waar we in gesprek kwamen en als vaak over leefstijl; het leeft echt steeds meer onder de mensen die we spreken. Waar het vooral aan ontbreekt is toch weer kennis en niet te vergeten "Vitamine D", Discipline.
Thuis gekomen heb ik Roos'  moestuintje nog even gespit; ik heb inmiddels voldoende ervaring; mest en bladeren goed ondergewerkt zodat ze het weer kan inzaaien. We hebben zelfs een stuk van het grasgazon gescheurd, d.w.z. gras ondergespit, mest en bladeren ondergewerkt zodat ze een groter stuk van haar tuin als moestuin kan gebruiken.
Van mijn noeste werk heeft ze een foto gemaakt die ik nog moet plaatsen.

Geen opmerkingen: