20 maart 2016

Van Rhenen naar Wageningen

De bootjes van de gierpont
Roos was helemaal verbaasd toen ik haar om tien uur vanmorgen opbelde: "Ben je niet aan het wandelen dan?". Als ik een goed boek heb - in dit geval het boek over JFK's laatste 100 dagen - dan vind ik het heerlijk om lekker in bed te liggen lezen. Dan kom ik er slechts uit voor het zetten van een pot thee en het smeren van een boterham; lekker met bramenjam en verse kwark die ik gisteren bij de zuivelboerderij Boom en Bosch heb gehaald.
Gisteravond in het boek begonnen en vanmorgen was ik al over de helft met lezen.
Hoewel de paté eigenlijk twee dagen moet rusten vanwege de smaakontwikkeling kon ik het niet laten om ervan te eten en hij was al heerlijk. Ik smeerde twee boterhammen om mee te nemen en sneed een flink stuk af voor Roos; we hadden afgesproken om weer een étappe te gaan doen van het Maarten van Rossempad, van Rhenen naar Wageningen.
Afrekenen op de pont
We waren uiteindelijk laat in Rhenen, zo rond lunchtijd en begonnen op een bankje aldaar met een boterham met paté. Hij is inderdaad fantastisch lekker geworden; "die houden we erin", zou vriend Dick zeggen.
De route liep weer door het rivierengebied. Het was niet erg warm en we liepen stevig door. In de verte zagen we de hoge studentenflats van Wageningen al liggen. Met de pont over de Lek naar het natuurgebied "de blauwe kamer". Een oude steenfabriek, koeien voor het begrazen van het natuurgebied en erg veel auto's van bezoekers. Uiteindelijk het laatste stuk naar Wageningen. langs de oude roeiclub van Roos waar we dit jaar al eerder waren en door de hoofdstraat van het oude Wageningen; totaal 12 km. Met de bus naar station Ede-Wageningen en door naar huis. Nog even een kopje thee bij Roos om de dag af te ronden.
Ik hoefde niet te koken; ik vond nog een halve liter snert in de vriezer en wat bruinen bonen in de koelkast. Een stevig stuk paté als voorgerecht en een flinke schijf verse ananas als dessert en dan kan een mens er wel weer tegen. Vlees en gehakt gebraden voor de komende week en toen de achterstand in de bloggies weggewerkt.

Geen opmerkingen: