30 maart 2016

Klus geklaard

Een veelvraat; komt vaak voor in de boeken van Jean Auel
Ook vandaag weer stevig staan spitten bij Theo. Ik had behoorlijk spierpijn in mijn rug en schouders maar dat ging eigenlijk wel weer snel over, althans het spitten ging me goed af en Theo was tevreden.
Mijn aanbod om hem te helpen kwam hem prima uit. Doordat hij door vakantieomstandigheden pas laat aan het werk kon in de tuin en alles er nodig in moest - een kennis van hem had tijdens zijn vakantie al bonen voorgetrokken die inmiddels al hoog stonden - was het spitten, het zwart maken zoals hij dat noemt, hard nodig. En zelfs voor die krachtpatser was het in zijn eentje toch wel een hele klus. Ik vond het leuk werk en gezellig om met hem op te werken.
We waren om half drie klaar en ik had het helemaal gehad. Heb uit zitten puffen in een tuinstoel in de schuur en na een half uurtje ben ik naar huis gegaan en heb ik de rest van de dag gestrekt op bed liggen lezen.
Ik ben voor de zoveelste keer weer eens die wat suffige serie van Jean Auel over de oertijd aan het lezen; ben er dol op van hoe gering literaire kwaliteit het ook moge zijn. Ik droom erin weg en weet meestal precies wat er gaat komen. Het is net als met films waar ik van houd; dat zijn er ook niet zo gek veel maar die kan ik blijven bekijken zoals crocodile dundee, Lady Chatterlies lover, the English patient, the Bridges of Medison county, maar ook, en dat gelooft u  lezer niet, die eerste film van Romy Schneider van de serie over de keizerin Elisabeth van Oostenrijk, Sissie?! Nou ben ik ook wel fan van Romy Schneider hoor; haar films vind ik altijd goed, denk aan "Le vieux fusil" en ik vind haar een prachtige vrouw met een bijzonder tragisch leven. En de genoemde films gaan ook zo lekker langzaam; kan ik tenminste volgen.

Geen opmerkingen: