13 maart 2016

Concertje in Elburg

Het vriendelijke dorpje Elburg aan het IJsselmeer
Vandaag naar een uitvoering van Mijke Sekhuis, sopraan en haar begeleidster Shuan Chai geweest in het kader van een concert van de Vrienden van het Lied. Eerst lekker rustig aan gedaan. Het was prachtig weer en we hadden besloten om een stuk te gaan lopen naar Elburg via het park van huize Klarenbeek in Doornspijk.
Aangekomen in Elburg hadden we nog even tijd om een broodje te eten en nog even door het fraaie dorpje te lopen. En daarna naar het concert.
Mijke zingt heel beheerst en houdt rekening met de relatief kleine ruimte van zo'n huisconcert. We hebben haar ook wel eens bij een masterclass horen zingen en dan zingt ze met het zelfde gemak over een grote zaal, maar nu zong ze heel beheerst en als het lied het vroeg liet ze zich helemaal gaan; mooie heldere sopraan met opmerkelijk goede dynamiek.
Het was een geheel Frans programma; spreekt mij veel minder aan dan een Duits programma. Niet vanwege de taal maar vooral omdat de groten van de liedkunst eigenlijk allemaal Duitstalig zijn en Duitse liederen hebben gecomponeerd. Zo heb ik een keer ontzettend genoten van een uitvoering van Mijke en Shuan van "Frauen Liebe und Leben", een concert in Zaandijk, overigens niet van de vrienden van het lied.
De laatste liederen die zij vanmiddag zong, van componist Kurt Weil spraken mij het meeste aan; een Duitse componist?!
Om niet te gek laat thuis te hoeven komen vertrokken we direct na het concert; het was ontzettend koud voor mijn gevoel; ik had ook maar een dunne jas aan en geen muts bij me. Was blij toen ik weer in mijn warme flatje was.

Geen opmerkingen: