27 maart 2016

Van Den Dolder naar Soesterberg

De startbaan van voormalig vliegveld Soesterberg
Het Trekvogelpad gaat van Oost naar West en passeert daarbij ook Bilthoven. Toen ik deze week bij het Koos Vorrinkhuis was zag ik een fraaie overzichtskaart van dit Lange Afstandspad en bedacht mij dat ik die stukken in de buurt natuurlijk wel weer eens zou kunnen lopen. Een makkelijke insteek is dan via station Den Dolder. De GPX-tracks geladen en maar eens op stap over de étappe Pijnenburg naar Austerlitz. Het deel dat door het bos gaat is best fraai, maar het stuk langs de weg en het voormalig vliegveld Soesterberg heeft mij altijd afgestoten; drukke weg, kaal en dat lelijke vliegveld.
In de tijd dat de kinderen nog klein waren hadden we behoorlijk last van het kabaal dat die militaire straaljagers maakten. Onze tuin lag zo'n beetje in het verlengde van de start- en landingsbaan; bij het opstijgen was het kabaal snerpend doordringend; de kippen vluchtten het nachthok in; de kinderen kwamen direct binnen en als ik Anneke aan de telefoon had kon je elkaar niet meer verstaan. Als werkende merkte ik er weinig van; de vliegbewegingen vonden niet in het weekend plaats en als ze 'savonds kwamen landen dan ging dat altijd rustig.
Nu is het vliegveld alweer geruime tijd buiten gebruik en wordt het heringericht als natuurterrein; een goede beleidsbeslissing vind ik.
Na twaalf kilometer bereikte ik de bushalte Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en heb ik bus 52 naar Amersfoort genomen en met de trein weer terug naar Bilthoven.

Geen opmerkingen: