19 maart 2016

Nu maar een wat grotere paté gemaakt

Lang geleden had ik het voor Anneke aangeschaft toen ik logeerde in Heidelberg. "Ich muss unbedingt etwas für Anna kaufen". En daar zag ik wel zo'n fraai aardenwerken bak; die moest ik wel aanschaffen. Ook een Wasserklammernbeutel heb ik bij die gelegenheid gekocht; een handig huishoudelijk hulpmiddeltje om de knijpers in op te bergen. Dat aardenwerken bakje heeft nooit echt een functie gehad; één keer heb ik er Mousaka in gemaakt en verder stond het voor de sier een beetje te verstoffen. Maar daar is vandaag verandering in gekomen!
Mijn eerste poging om paté te maken was dermate goed gelukt, ze was zo smakelijk dat ik vandaag maar direct een tweede heb gemaakt en nu wat groter; in het boven genoemde aardenwerken bakje zoals de aandachtige lezer vast wel vermoedt. Alle lever die we Roos en ik in huis hadden moest er doorheen. Bij ons eerstvolgend bezoek aan Jan de Jager zal ik hem vragen of hij ook lever voor me heeft, want dat lijkt de beperkende factor te worden, hoewel het varkensgehakt ook wel erg snel gaat. Het is een fantastisch product die zelfgemaakte paté.
Je moet zo'n patébak helemaal met vers spek bekleden en je hebt de neiging om dat weg te gooien. Ik heb het bewaard van de vorige keer en nu ook door de vulling vermalen; zonde om weg te gooien. Verder heb ik het recept zo'n beetje verdubbeld; het steekt allemaal niet zo nauw denk ik.
Je bent er wel een tijd mee bezig; ik wilde nog naar de bieb voor het boekje van het Trekvogelpad dat ik in m'n eentje wil gaan lopen - met Roos loop ik het Maarten van Rossempad - nu het zomer begint te worden; heb het enkele jaren geleden gelopen en wil dat herhalen. Ik moest me een beetje haasten omdat ik onterecht dacht dat de bieb al om 14.00 uur dicht zou gaan.
Op weg naar de bieb zag ik Theo; ze zijn net terug uit Australië waar ze bij familie op bezoek waren geweest. Ik ben even langs gegaan om ze gedag te zeggen; ze zagen er prima uit na die enorme reis. Met Theo afgesproken dat ik hem mee ga helpen met het voorbereiden van de tuin. Ik wil weer lekker spitten. Hij is niet zo gek op pastinaak maar is bereid om dat speciaal voor ons toch te planten; heerlijk in de erwtensoep en de hutspot.
Bij de bieb bleek dat het boekje van het Trekvogelpad niet aanwezig was, maar ook dat ze pas om 16.00 uur zou sluiten. Er lag wel een boek over de laatste 100 dagen van JFK, de Amerikaanse president die in 1963 werd omgebracht; een intrigerende persoon waar ik al eerder over gelezen heb. Heb dat boek meegenomen en ben er thuis direct in begonnen.

Geen opmerkingen: