15 maart 2016

Van Maurik naar Rhenen

Een enorme griet. Maar we hebben hem
in 1 sessie opgegeten. Was heerlijk.
Vandaag hebben we de volgende étappe van het Maarten van Rossumpad gelopen, van Maurik naar Rhenen. Met de trein naar Tiel om daar bus 44 te nemen. Bij binnenlopen van station Tiel zag ik tot mijn verbijstering bus 44 net het station verlaten. Helaas maakte ik in de consternatie een verkeerde beslissing. Op de OV-website stond dat we op Bushalte Station Noordzijde moesten opstappen. En nu zei mijn gevoel wel dat de noordzijde aan de andere kant lag, maar ik zag daar zo gauw geen bushalte. Die zag ik wel toen we een uur later met bus 44 alsnog naar Maurik reden. In dat uur hadden we in de restauratie wat genuttigd. Dat uur hadden we eigenlijk best nodig gehad want op het laatste stuk over de brug van de Lek(?), na 20 kilomter koude wind getrotseerd te hebben moesten we ons flink haasten om op tijd in te kunnen checken.
Was weer een fraaie wandeling waarbij we zelfs door het dorpje Ingen liepen waarvan ik mij herinnerde dat er iemand die ik had gekend woonde. Kon ik Roos eindelijk weer eens een nieuw verhaal vertellen uit mijn verleden. Zij staat altijd verbaasd over mijn geheugen. Ach, als het maar onbelangrijk genoeg is dan kan ik mij veel herinneren?!
Roos zou vanavond voor de maaltijd zorgen; ze had nog een enorme vis in haar vriezer en die ging ze bakken; bij mij in de keuken omdat ik een betere afzuigkap heb; anders ruikt haar huis nog dagen naar vis. Was heerlijk met mijn koolschoteltje en bruine bonen als groenvoorziening.
'sAvonds gebridged; was heel gezellig, maar we zijn in een soort vrije val terecht gekomen net als twee jaar geleden. We haalden net de 30% en dat is nog minder dan slecht. Heel genoeglijk nagepraat met Jaap en Roos met Ary over ons vreselijke resultaat. We snappen er niks van (kun je op 2 manieren uitleggen ha ha).

Geen opmerkingen: