08 juli 2015

Gezellig weer eens bij de kleinkinderen

Geflankeerd door Evi en Sjoerd
Na het "een biertje doen" bij Douwe, gisteravond, vannacht heerlijk geslapen; het was ook niet zo heet. Zo tegen half negen - ik moest me al met al toch nog haasten - de deur uit naar het station op weg naar Den Haag. Eenmaal aangekomen op het station wist ik natuurlijk weer niet welke tram ik nou moest nemen; komt vast door de leeftijd en ik had geen zin om voor de zoveelste keer in de verkeerde tram te stappen. Dus maar even gebeld tot hilariteit van dochter Arja: "tram 4 of 6"!
En als de deur dan wordt open gedaan word je als opa zo gezellig opgewacht door kleuter, peuter en dochter. Schoonzoon Walter was toevallig ook thuis; baby Sjoerd was ook wakker, dus direct op schoot want hij moest weer snel naar z'n bedje. Arja maakte op mijn verzoek een paar foto's van Evi en Sjoerd bij mij op schoot. Leuk hoor al dat grut zo al spelend, beetje ruzie makend om speelgoed en babbelend; doet me dan zo aan vroeger tijden denken. Gezellig zo'n jong gezin. Gijs wilde wel weer damespaard/herenpaard doen. Hij springt daarbij als een wildeman, geweldig vind ik dat en hij helemaal. Evi wilde ook, maar bij nader inzien toch maar niet: "vind ik eng", zei ze; ze realiseert zich niet dat het helemaal niet zo wild hoeft; met Gijs ben ik ook heel rustig begonnen. Evi praat voortdurend en is al behoorlijk goed te verstaan; wat gaat dat toch snel. Sjoerd kreeg de borst; Arja zei dat hij dan voortdurend oogcontact met haar maakt en inderdaad, vanuit z'n ooghoeken fixeert hij z'n moeder; ik vind dat het intiemste dat twee mensen kunnen hebben dat je als moeder je kind voedt; is toch wel heel erg leuk om dat als vader van de moeder van de baby mee te mogen maken!
Het regende behoorlijk; Gijs en Walter gingen naar een speeltuin maar waren binnen de kortste tijd weer terug. Een tweede poging wat later had meer succes. En toen Sjoerd en Evi gingen slapen hadden Arja en ik alle gelegenheid om wat bij te praten. Was fijn dochter!
Naar huis en bij de nieuwe winkel bij het station een lekkere gerijpte Vlaamse entrecôte gekocht voor 'savonds bij de gebakken aardappelen. De zon was inmiddels doorgebroken en ik wilde nog het gras knippen bij Roos dus eerst naar haar huis; de laatste aardbeitjes die ik daar zaterdag had gedumpt met wat van haar bulgaarse yoghurt gesnoept en in de tuin wat zitten lezen, lekker in het zonnetje. Toen ten lange leste maar eens het gras geknipt en de verdroogde stukken van het gras nog wat extra water gegeven. Door de regen van vandaag was de regenton weer goed vol; gisteravond had ik hem stevig aangesproken; de tuin moest echt wat water hebben.
En toen ik thuis kwam had Arja inmiddels de foto's al doorgestuurd zodat ik dit Bloggie kon produceren inclusief de foto.

Geen opmerkingen: